Wednesday, March 9, 2022

Akt exempel uppsats

Akt exempel uppsats



Student- och föräldraforum Vårt nya student- och föräldraforum, på ExpertHub. Det har gjort det möjligt att distribuera viktiga resurser till de regeringar och människor som behöver dem mest. Perspektiv 3 Medan högskoleidrott spelar en värdefull roll på universitetsområden, agera exempel uppsats, det är viktigt för administratörer att inte tappa perspektivet. Detta agera exempel uppsats prompt, Intelligenta maskiner, är en bra representation av hur uppmaningar är agera exempel uppsats till dig på själva provet. Uppsatsuppgift Skriv en enhetlig, sammanhängande uppsats där du utvärderar flera perspektiv på teknikens inverkan på våra liv. Dessutom har BCI:er fånga intresset hos människor från alla olika bakgrunder och tillämpas på icke-vetenskapliga områden för att skapa nya, tidigare oanade uppfinningar och sätt att interagera med världen. Detta leder till en mer välmående värld för tillverkarna, eftersom de kan investera mindre pengar för att få en bättre produkt.





relaterade artiklar



ACT StrategiesACT Writing. Ibland kan skrivandet – särskilt att skriva för standardiserade test – kännas som något man "får" eller "inte får. I den här artikeln har vi delat upp hur man skriver ACT-uppsatsen i åtta steg som fungerar för varje uppsats, varje gång. Sedan visar vi dig exakt hur du gör det med ett verkligt ACT-uppsatsexempel. Många studenter frågar oss hur man skriver en ACT-uppsats, och även om svaret är enkelt nog att förklara i åtta steg som vi gör nedan är det inte nödvändigtvis enkelt att göra. Som med alla färdigheter är nyckeln till att lära sig hur man skriver en ACT-uppsats att studera en bra modell som vi kommer att täcka i den här artikeln och sedan öva, öva, öva.


ACT-uppsatsplanen nedan har modifierats från vår ACT Essay Tips-artikel för att passa det nya ACT Writing Test. Mallen innehåller tre avsnitt: planering, skrivande och revidering, agera exempel uppsats. Om du övar på att använda den här mallen för att skriva ACT-uppsatser blir du mycket snabbare och förmodligen mer exakt. Här är exempelprompten som vi kommer att svara på agera exempel uppsats. Många av de varor och tjänster vi är beroende av dagligen levereras nu av intelligenta, automatiserade agera exempel uppsats snarare än människor.


Robotar bygger bilar och andra varor på löpande band, där det en gång fanns mänskliga arbetare. Akt exempel uppsats av våra telefonsamtal genomförs nu inte med människor utan med sofistikerad teknik. Vi kan nu köpa varor i en mängd olika butiker utan hjälp av en mänsklig kassörska. Automatisering ses generellt som ett tecken på framsteg, men vad går förlorat när vi ersätter människor med maskiner? Med tanke på den accelererande variationen och förekomsten av intelligenta maskiner är det värt att undersöka konsekvenserna och innebörden av deras närvaro i våra liv. Perspektiv ett: Det vi förlorar med att ersätta människor med maskiner är en del av vår egen mänsklighet.


Även våra vardagliga möten kräver inte längre av oss grundläggande artighet, respekt, agera exempel uppsats, och tolerans för agera exempel uppsats människor. Perspektiv två: Maskiner är bra på repetitiva jobb med låg kompetens och extremt precisa jobb med hög hastighet. I båda fallen fungerar de bättre än människor. Denna effektivitet leder till en mer välmående och progressiv värld för alla. Perspektiv tre: Intelligenta maskiner utmanar våra långvariga idéer om vad människor är eller kan vara. Detta är bra eftersom det driver både människor och maskiner mot nya, oanade möjligheter.


Det kan kännas som att du inte hinner planera din uppsats innan du skriver, men egentligen är det något du inte kan utelämna, agera exempel uppsats. Lita på oss. Att organisera dina tankar medan du skriver kommer att kosta dig mycket mer tid än om du tar dig tid att planera din uppsats innan du börjar skriva. Eftersom att ta upp förhållandet mellan ditt perspektiv och åtminstone ett annat perspektiv är en integrerad del av uppsatsuppgiften, måste du se till att du förstår vad uppmaningen säger och åtminstone skumma igenom perspektiven. Den goda nyheten är att varje perspektiv inkluderar både ett allmänt påstående om intelligenta maskiner såväl som en åsikt som placerar ämnet i ett bredare sammanhang, agera exempel uppsats, sparar dig en del arbete med att komma på ditt eget, oberoende perspektiv.


Även om det är möjligt att komma med en fjärde synpunkt på ämnet, rekommenderar jag det inte. Den extra tid du måste lägga på att komma på din agera exempel uppsats synvinkel kan vara bättre spendera på att utveckla din jämförelse av ditt perspektiv med åtminstone ett annat perspektiv. Om agera exempel uppsats perspektiv är en "blandning" av flera perspektiv, det är också bra, så länge du ser till att du jämför ditt blandade perspektiv med vart och ett av perspektiven det kombinerar; annat, agera exempel uppsats, du kommer inte att uppfylla "analysera förhållandet mellan ditt perspektiv och åtminstone ett annat perspektiv" i uppgiften.


Summa summarum: välj det perspektiv du tror att du kan stödja bäst. Eftersom ACT-uppsatsen involverar att diskutera förhållandet mellan ditt perspektiv och åtminstone ett annat perspektiv, inte bara ditt perspektiv, måste du använda flera bevis i din uppsats. Under detta steg, om du upptäcker att du kan hitta mer övertygande bevis agera exempel uppsats stödja ett annat perspektiv än det du har valt, du kan alltid byta – trots allt planerar du fortfarande, agera exempel uppsats. Dessutom behöver du inte skriva i hela meningar eller formulera saker så elegant som du kommer att göra i själva uppsatsen, så oroa dig inte för det.


Om du inte redan har gjort det, agera exempel uppsats, läs igenom stycket i början av uppsatsen. Du kan tillägna dig några eller alla exemplen i den för att använda i din egen uppsats. Du kan berätta vilken berättelse som helst, verklig eller inte, om dig eller någon annan du känner eller hitta på som stödjer någon av dina poänger. Återigen, dessa kan vara verkliga eller påhittade. Använd kunskap om händelser från historien eller aktuella händelser för att stödja dina poäng, agera exempel uppsats. Om du inte är säker på detaljerna är det okej - uppsatsbetygarna drar inte av poäng för felaktig information. För den här uppsatsen kan du använda uppfinningen av tryckpressen och dess effekter som ett exempel på hur mekanisering kan leda till "otroliga möjligheter. Bevis: Många av våra telefonsamtal förs inte med människor, men agera exempel uppsats sofistikerad teknik Förklaring : Människor blir så frustrerade över tekniken att när de trycker på "0" för att agera exempel uppsats med en riktig människa är de ofta oförskämda och otrevliga.


Bevis: Hjärn-dator-gränssnitt som låter människor styra datorer med sina hjärnor är en grej. Förklaring : Låt människor övervinna fysiska begränsningar, inspirera oss att fortsätta forska och utöka kunskapen. Det finns inget rätt sätt att svara på de perspektiv som ACT ger dig, agera exempel uppsats. En del av det beror på vilken synvinkel du har. Till exempel, om jag höll med Perspective One, som har en negativ syn på effekterna av intelligenta maskiner, kanske jag vill diskutera båda de andra två perspektiven som båda har positiva synpunkter på intelligenta maskiner i ett stycke, och sedan inte håller med dem i nästa stycke när jag presenterar mitt stöd för Perspective One. Eftersom jag argumenterar för Perspective Three-maskiner utmanar våra idéer om vad människor är eller kan vara, vilket driver oss och maskiner mot nya möjligheter, tänker jag argumentera mot Perspective One och Perspective Two separat, eftersom jag har starka bevis för mina analyser av varje perspektiv.


Eftersom uppsatsen bara kräver att du analyserar förhållandet mellan ditt perspektiv och åtminstone ett annat perspektiv, om jag hade massor av bevis att använda i min jämförelse av mitt perspektiv och Perspective One, men inget att säga om Perspective Two, skulle jag också kunna bestämma mig att inte diskutera det perspektivet alls. I det här fallet kunde jag komma på solida argument för och emot båda de andra perspektiven, agera exempel uppsats, så jag valde att analysera dem båda och deras relation till mitt perspektiv nedan. Återigen, dessa är inte nödvändigtvis formulerade i sin slutliga form. Dessutom används inspelningar av samtal med arga kunder för att förbättra menyerna. Förklaring : Robotar tar över farliga jobb vilket minskar risken för skador på mänskliga arbetare, vilket minskar kostnaderna för arbetsgivarna.


Robotar kan inte bara göra saker istället för människor, utan kan faktiskt arbeta med människor, som vid exakt kirurgi, till ett bättre resultat än antingen människor eller maskiner enbart. Nu när du har huvudpunkterna i din uppsats är det dags att organisera dem på ett vettigt sätt. Se till att inkludera din introduktion med ditt avhandlingsuttalande som innehåller din synpunkt, eller åtminstone en grov känsla av ditt avhandlingsuttalande och slutsats i denna organisation. Om du har tid, agera exempel uppsats, du kan inkludera övergångar nu, men du kan också lägga till dem medan du skriver. Den ökande förekomsten av maskiner utmanar oss, etc, kommer att uttrycka detta i snygga ord när jag skriver uppsatsen på riktigt. Kropp punkt 1. Kropp punkt 2. Kropp punkt 3.


Sammanfattningsvis, snarare än att ta ifrån vår mänsklighet, hjälper intelligenta maskiner oss att gå framåt som art till nya höjder. Vid agera exempel uppsats av detta steg bör du försöka ha cirka 30 minuter kvar så att du har tillräckligt med tid att skriva. Skriv din introduktion. Om du kan komma på en intressant första mening som för din avhandling till en större agera exempel uppsats, börja med det. Om du blir störd av att skriva introduktionen, lämna bara raderna tomma i början av uppsatsen och återvänd till det. Från det enklaste systemet av remskivor och linor i antikens Grekland till den mest komplexa superdatorn i världen idag, maskiner har haft och fortsätter att ha ett djupgående inflytande på mänsklighetens utveckling.


Se till att du tydligt anger din avhandling. Medan vissa hävdar att maskiner har en negativ inverkan på oss, utmanar den ökande förekomsten av intelligenta maskiner i världen oss att ändra långvariga uppfattningar om våra begränsningar och att fortsätta framåt mot nya och ännu mer avancerade möjligheter. När du börjar din första kroppsparagraf, försök att tänka på en första mening som refererar tillbaka agera exempel uppsats första stycket. Helst ska du börja varje stycke med att hänvisa tillbaka till din avhandling för att skapa ett enhetligt argument. Ett vanligt argument mot den ökade närvaron av maskiner i våra dagliga liv är att maskiner läcker ut på vår grundläggande mänsklighet.


Ta sedan upp argumentet mot ditt i det här fallet, Perspektiv ett. Förklara bevisen som stöder detta perspektiv i tre till fem meningar. Jag upptäckte att detta var sant i mitt eget liv som ett resultat av att jag bevittnade många telefonsamtal mellan min mamma och en automatisk telefonmeny. Av någon anledning har hon konsekvent problem med menyerna som försöker agera exempel uppsats verifiera hennes födelsedatum. Det automatiserade systemet förstår aldrig vad hon säger, möjligen på grund av hennes accent och ber henne att mata in siffrorna via hennes knappsats; Naturligtvis är min mammas smartphone så smart att skärmen stängs av medan hon är på ett samtal, vilket gör det omöjligt för henne att följa det automatiska telefonsystemets instruktioner. När systemet ger upp och vägleder henne att tala med en "mänsklig representant" är min mamma ofta så frustrerad att hon är långt ifrån artig och respektfull agera exempel uppsats den personen.


Akt exempel uppsats, se till att förklara ditt motargument till detta perspektiv, koppla det tillbaka till din avhandling. Trots min mammas förståeliga frustration över automatiserade telefonsystem uppväger fördelarna totalt sett kostnaderna. Genom att ge människor möjlighet att skicka in recept eller fråga om butikstider via en automatisk meny frigörs kundtjänstrepresentanter att svara på frågor som maskiner inte kan svara på. I agera exempel uppsats, inspelningar av arga telefonsamtal där kunder inte är artiga, respektfulla eller toleranta mot andra människor används för att förbättra telefonmenyerna för att göra dem mer användarvänliga.


Således kompenseras den tillfälliga respektlösheten mot andra människor som orsakas av maskiner mer än väl av de positiva effekterna av samma maskiner. Om du bara jämför ditt perspektiv med ett av de andra, bör detta stycke innehålla ytterligare analys av förhållandet mellan de två perspektiven. Om du är agera exempel uppsats ditt perspektiv mot båda de andra perspektiven som jag gjorde i den här uppsatsen, det är här du introducerar dina tankar om det andra perspektivet. En annan tankeskola hävdar att maskiners främsta nytta är deras förmåga att utföra repetitiva uppgifter mer exakt och mer effektivt än människor, agera exempel uppsats, vilket leder till en mer välmående och progressiv värld för alla.


Ta upp argumentet för detta andra perspektiv i detta fall, Perspektiv två. I bilfabriker runt om i världen bygger robotar bilar på löpande band. Istället för att behöva betala en mänsklig anställd en årslön, investera tid i att utbilda den anställde, agera exempel uppsats, och oroa dig för ansvar om den anställde skulle skadas, kan fabriker nu göra ett engångsköp av en intelligent maskin som kommer att utföra samma jobb med högre precisionsnivåer. Detta leder till en mer välmående värld för tillverkarna, eftersom de kan investera mindre pengar för att få en bättre produkt. Detta perspektiv är bra så långt det går, men är begränsat i sin övervägande av konsekvenserna. Robotar kan inte bara arbeta i stället för människor, utan kan också samarbeta med människor agera exempel uppsats ett större resultat än vad båda kunde ha hoppats på ensamma.


Detta kan ses i mycket komplexa och känsliga operationer, där en kirurg kontrollerar robotmikroverktyg för att utföra operationer som till och med för tio år sedan skulle ha varit otänkbara och omöjliga, agera exempel uppsats. Presentera ditt huvudperspektiv, agera exempel uppsats, kopplar tillbaka det till de motargument du har agera exempel uppsats mot åtminstone ett av de andra perspektiven. Jag håller med Perspective Three om att den verkliga effekten av intelligenta maskiner i våra liv är att de utmanar oss att ompröva våra förutfattade meningar om vad människor kan göra eller agera exempel uppsats i framtiden. Ett sista exempel på detta är hjärn-dator-gränssnitt, eller BCI. Människor kan manipulera datorer med sina hjärnor via elektroder som antingen är implanterade i deras hjärnor eller tillfälligt fastsatta på deras huvuden.





mentorskap essä omvårdnad



Ska regeringen fortsätta att finansiera konsten? Var och en föreslår ett särskilt sätt att tänka på den statliga finansieringen av konsten. Regeringen har ingen plats inom konsten eftersom regeringen inte är kvalificerad att bedöma vilka projekt som ska få finansiering och vilka inte. Utan ekonomiskt stöd från regeringen skulle många stora konstverk aldrig skapas. Statlig finansiering är därför väsentlig. Den fria marknaden, inte regeringen, är den bästa källan till konstfinansiering. Skriv en enhetlig, sammanhängande uppsats där du utvärderar flera perspektiv på statlig finansiering av konsten. Stora företag utgör några av de rikaste enheterna i världen idag.


Vissa ser dessa företag som motorer för ekonomisk utveckling och framsteg, vilket ger bättre produkter till bättre priser till ett bredare spektrum av människor varje dag. Andra kritiserar dock företag för deras brister när det gäller socialt ansvar: att misslyckas med att hjälpa de mindre lyckligt lottade i vårt samhälle, inklusive deras arbetare, samtidigt som de fokuserar för snävt på vinster på bekostnad av social välfärd. Ska företag göra mer än att bara sikta på att förbättra sina vinstmarginaler? Är det viktigt för stora företag att avsätta vinster då och då för att donera till välgörenhetsorganisationer och för att hjälpa behövande?


Var och en föreslår ett särskilt sätt att tänka kring företagsansvar. Företag har bara ett ansvar: att göra den största vinsten de kan. Det är bara genom att göra så som de kan gynna sina arbetare, aktieägare och samhället. Vinster står ofta i vägen för att göra rätt. Stora företag bör fokusera mindre på vinster och mer på att utveckla meningsfulla sätt att hjälpa missgynnade. Det är viktigt att företag följer alla lagar som gäller dem. Utöver detta är de dock fria att göra som de vill. Skriv en enhetlig, sammanhängande uppsats där du utvärderar flera perspektiv på företagsansvar. USA:s regering består av olika nationella, statliga och lokala styrande organ.


Vissa ansvarsområden, som att bygga mellanstatliga vägar, sköts av den nationella eller federala regeringen, medan mer lokala frågor ofta övervakas av lokala myndigheter som statliga lagstiftare eller stadsfullmäktige. Många hävdar att stater och städer i USA har för mycket makt, makt som de anser borde tillhöra den federala regeringen. Andra hävdar att den federala regeringen är för stor och inte svarar på de särskilda behoven i stater och städer; de skulle vilja se lokala myndigheter överta många av de ansvarsområden som nu delegerats till den federala regeringen. Skulle den federala regeringen eller lokala styrande organ ha mer makt?


Var och en föreslår ett särskilt sätt att tänka på den federala regeringens roll. Stater och städer är dåligt rustade att hantera det mesta av sin egen styrning. Den federala regeringen kan inte bara göra ett bättre jobb med att styra dem, utan ett snabbare och billigare. Den federala regeringen är för stor för att tillgodose behoven hos enskilda stater och städer. Stater och städer vet vad som är bäst för dem, inte den federala regeringen. Den lokala regeringen misslyckas bara när den saknar stöd från den federala regeringen. Den federala regeringen bör ge logistiskt och ekonomiskt stöd till stater och städer för att göra det möjligt för dem att styra sig själva effektivt. Skriv en enhetlig, sammanhängande uppsats där du utvärderar flera perspektiv på de relativa rollerna för lokala och federala myndigheter. Relationen mellan religionsfrihet och individuella rättigheter har ofta varit problematisk genom hela amerikansk historia.


Idag känner sig till exempel många företag tvungna att vägra tjänster till homosexuella på grund av företagsägarnas religiösa övertygelse. Vissa hävdar att denna vägran att tillhandahålla delgivning utgör olaglig diskriminering. Offentliga skolstyrelser är ofta osäkra på vilka religiösa helgdagar som ska läggas till i den akademiska kalendern. Skulle en kristen student till exempel behöva missa skolan på grund av en judisk högtid? Hur ska staten balansera behovet av att respektera religionsfrihet med behovet av att bevara rättigheterna för alla samhällsmedlemmar? Var och en föreslår ett särskilt sätt att tänka om religionsfrihet och individuella rättigheter. Staten måste tillgodose alla religioner i största möjliga utsträckning. Detta innebär skollediga dagar för alla större religiösa högtider och att skydda företagsägares rätt att vägra tjänst baserat på religiös övertygelse.


Regeringen har ingen särskild skyldighet att skydda religiösa friheter när de inkräktar på allmänhetens friheter och välbefinnande. Regeringen bör i största möjliga utsträckning söka sätt att tillgodose både religionsfrihet och individuella rättigheter när de två befinner sig i konflikt. Skriv en enhetlig, sammanhängande uppsats där du utvärderar flera perspektiv på staten och religionsfrihet. Världen idag står inför en lång rad utmaningar. Trots de stora ekonomiska och vetenskapliga framsteg mänskligheten har gjort, kämpar många i världen fortfarande för att överleva. Även i utvecklade länder möter individer och samhällen problem som fattigdom, sjukdomar och våld.


Individer och privata organisationer har gjort mycket för att hjälpa till att lindra många av dessa problem. Regeringen har också spelat en roll i att ta itu med frågor som fattigdom och folkhälsa. Individer skulle omöjligt kunna hoppas på att lösa problem som är så stora som de vi står inför idag. Endast stora regeringar med stora resurser kan hjälpa. Regeringar är till sin natur sammansatta av individer som arbetar som ett team. Regeringar kan lösa stora problem eftersom de utnyttjar individers makt. Regeringar saknar den kreativitet och drivkraft som krävs för att framgångsrikt ta itu med stora problem.


Skriv en enhetlig, sammanhängande uppsats där du utvärderar flera perspektiv på individers och regeringars roll som problemlösare. Väpnade konflikter mellan nationer har alltid varit och förblir, tyvärr, ett konstant faktum. Hur politiker och regeringar försöker undvika dessa konflikter varierar dock mycket. Många ledare och politiska tänkare insisterar på vikten av att demonstrera militär makt för att minska sannolikheten för sådana konflikter. Andra hävdar att att böja militära muskler i grund och botten bjuder in till väpnade konflikter, och att det bästa sättet för nationer att undvika konflikter är helt enkelt genom att hålla en öppen kommunikationslinje med varandra. När de tvingas välja mellan en stark demonstration av militär makt och diplomatiska ansträngningar, vilket bör nationer välja för att undvika väpnade konflikter?


Var och en föreslår ett särskilt sätt att tänka på hur militär makt och diplomatiska ansträngningar kan förhindra väpnade konflikter. Utan en stark uppvisning av militär makt kommer en nation att få sina fiender att tro att den är svag och sårbar för attacker. Resultatet är oundvikligen en sådan attack. Internationella konflikter kan snabbt eskalera till fullskaliga väpnade konflikter om inte de inblandade nationerna pratar med varandra och lär sig att lösa sina meningsskiljaktigheter genom ord snarare än bomber. Att demonstrera militär makt är alltid ett bättre sätt att förhindra väpnad konflikt än diplomati, för medan militär makt är ett avskräckande medel för konflikter, lyckas diplomati sällan lösa internationella meningsskiljaktigheter.


Skriv en enhetlig, sammanhängande uppsats där du utvärderar flera perspektiv på diplomati och militär makts respektive roller. Sms:a, ring eller mejla: kontakta koheneducationalservices. Accelerating Globalization Sample Essay Prompt 1 För bara några hundra år sedan var kommunikationen mellan länder på motsatta sidor av jorden mödosamt långsam eller obefintlig. Perspektiv 1 Globaliseringen har, trots sina lysande löften, skapat fler problem än den har löst. Perspektiv 2 Världen är utan tvekan en bättre plats idag på grund av globaliseringen. Perspektiv 3 Samtidigt som jag firar det produktiva utbytet av kulturer som globaliseringen har underlättat, oroar jag mig för hur globaliseringen homogeniserar dessa kulturer.


Uppsats Skriv en enhetlig, sammanhängande uppsats där du utvärderar flera perspektiv på globaliseringens inverkan på världen. Se till att i din uppsats: analysera och utvärdera de givna perspektiven och utveckla ditt eget perspektiv på frågan förklara förhållandet mellan ditt perspektiv och de som ges. Ditt perspektiv kan vara helt överens med någon av de andra, delvis överens, eller helt annorlunda. Teknik och vardagsliv Sample Essay Prompt 2 Tekniken har radikalt förändrat vårt sätt att interagera med världen. Perspective 3 Technology kan ha gjort världen till en bättre plats för dem som har tillgång till den, men dess oöverkomliga kostnader har gjort den otillgänglig, och följaktligen ohjälpsam, för för många människor.


Uppsatsuppgift Skriv en enhetlig, sammanhängande uppsats där du utvärderar flera perspektiv på teknikens inverkan på våra liv. College Sports Sample Essay Prompt 3 College Sports har blivit otroligt populärt i USA. Perspektiv 1 Högskolor bör starkt stödja sina idrottslag. Perspektiv 2 Sport har ingen officiell plats på college. Perspektiv 3 Även om högskoleidrott spelar en värdefull roll på universitetsområden, är det viktigt för administratörer att inte tappa perspektivet. Uppsats Skriv en enhetlig, sammanhängande uppsats där du utvärderar flera perspektiv på collegestöd för idrottslag.


Sample Essay Prompt 4 för college läroplaner I åratal har amerikanska högskolor betonat den liberala konsten framför mer snäv teknisk och professionell utbildning. Perspektiv 1 De liberala konsterna är avgörande för en utbildning av hög kvalitet eftersom de lär eleverna att tänka kritiskt om ett brett spektrum av ämnen och på så sätt förbereda dem att ta itu med alla problem som kan uppstå på arbetsplatsen. Perspektiv 2 Det är dags att begrava modellen för liberal arts på våra högskolor. Perspective 3 Colleges bör nära integrera de liberala konsterna med professionella studier, eftersom var och en kan dra nytta av den andra. Uppsatsuppgift Skriv en enhetlig, sammanhängande uppsats där du utvärderar flera perspektiv på den relativa betydelsen av liberal arts och professionella studier. Konstfinansiering Sample Essay Prompt 5 Statlig finansiering för konst är vanligt i många länder idag.


Perspektiv 1 Regeringen har ingen plats inom konsten eftersom regeringen inte är kvalificerad att bedöma vilka projekt som ska få finansiering och vilka inte. Perspektiv 2 Utan ekonomiskt stöd från regeringen skulle många stora konstverk aldrig skapas. Perspektiv 3 Den fria marknaden, inte regeringen, är den bästa källan till konstfinansiering. Uppsatsuppgift Skriv en enhetlig, sammanhängande uppsats där du utvärderar flera perspektiv på statlig finansiering av konsten. Företagsansvar Sample Essay Prompt 6 Stora företag utgör några av de rikaste enheterna i världen idag.


Perspektiv 1 Företag har bara ett ansvar: att göra största möjliga vinst de kan. Perspektiv 2 Vinster står ofta i vägen för att göra rätt. Ta dig istället tid att skriva ett grundligt tredje stycke och ett tydligt slutstycke. Faktum är att tvåspråkigt flyt är mycket önskvärt i många yrken, inklusive företag, utbildning och medicin. I ett försök att förbereda eleverna för framgång i deras framtida karriärer, kan vissa gymnasieskolor överväga att inrätta program som skulle erbjuda tvåspråkig ackreditering till elever som framgångsrikt slutför en betydande del av sin skolgång på ett annat språk än engelska.


Eftersom tvåspråkig certifiering inte är en nödvändig komponent i traditionell utbildning, bör skolor förväntas utforska detta alternativ för intresserade elever? Eftersom amerikanska gymnasieskolor strävar efter att förbli konkurrenskraftiga, mätt med allt strängare internationella utbildningsstandarder, kan innovativa program som tvåspråkig certifiering visa sig vara avgörande. Läs och överväg noga dessa perspektiv. Var och en diskuterar relevanta aspekter av att erbjuda tvåspråkig ackreditering. Perspektiv ett: Skolor bör uppmuntra tvåspråkigt flyt men bör inte förväntas erbjuda speciella klasser eller program.


Skoladministratörer måste arbeta med att stärka den befintliga läroplanen snarare än att överkomplicera undervisningen genom att försöka införliva ytterligare program som inte förstärker traditionell utbildning. Perspektiv två: Att erbjuda tvåspråkig ackreditering försvagar kärnan i gymnasiets läroplan. En tillräckligt stor del av studentpopulationen kämpar redan för att behålla godkända betyg när de undervisas på engelska, och att lägga till andra språk skulle sannolikt öka det antalet. Perspektiv tre: Tvåspråkig ackreditering bör erbjudas, men den måste genomföras med omtanke. Kurser som undervisas på andra språk än engelska måste väljas noggrant för att säkerställa att detta program inte påverkar integriteten för gymnasieexamen. Exempeluppsats med hjälp av prompten.


Uppsatsöversikt. Slutuppsats. måste förbli konkurrenskraftiga, utbildare letar efter sätt att förbättra gymnasiets läroplan. Ett sätt är att erbjuda klasser på andra språk än engelska. Vissa människor tycker att skolor bör ge tillräckligt med utbildning på ett annat språk för att eleverna ska bli certifierade som tvåspråkiga. Andra tror att detta kommer att försvaga läroplanen. Ytterligare andra tycker att ackrediteringen bör erbjudas men noggrant administreras så att examen från den skolan skulle indikera den avslutade gymnasieläroplanen, och detta är alternativet jag håller med om. Jag skulle vidare hävda att skolor inte bara noggrant bör implementera tvåspråkiga program för att passa elever som vill bli flytande i två språk, utan också tillhandahålla kompletterande icke-traditionella kurser för elever som fullföljer hela sin utbildning på engelska.


Det tredje perspektivet hävdar att även om eleverna bör ges möjlighet att lära sig på andra språk och ackrediteras som tvåspråkiga, måste de kurser som ges måste väljas noggrant ut. I verkligheten måste alla klasser vara noggrant utvalda så detta är inte ett problem för tvåspråkiga klasser. Och om de valda klasserna alla var valfria, inte obligatoriska, skulle det inte påverka elever som fortfarande vill lära sig allt på engelska. Eftersom kärnklasser kan ges på två språk, och eleverna väljer vilket de vill ha, studerar alla elever fortfarande den grundläggande läroplanen och bevarar diplomets integritet. Skolor har alltid undervisat i språk på gymnasiet så en franska eller spanska kurs som lärs ut som en tvåspråkig klass är helt vettig.


Tvåspråkiga klasser är också fördelaktiga för elever som klarar sig bra och vill utmana sig själva. Så en fransk litteraturklass kan undervisas på franska medan eleverna också läser på franska.

No comments:

Post a Comment