Monday, March 7, 2022

Historiografisk uppsatsexempel

Historiografisk uppsatsexempel



Du kommenterar med din Historiografisk uppsatsexempel. Andra upplagan. Hispanic-American Historical Review, Vol. En historiografisk uppsats är en sorts uppsats som kräver att du upptäcker flera ibland motsatta källor på en enda händelse. Historiografi är historien om ett visst ämnes historia.





Vad är historieskrivning?



Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse, historiografisk uppsatsexempel. En historiografisk uppsats är en sorts uppsats som kräver att du gör det historiografisk uppsatsexempel flera ibland motsatta källor på en enda händelse. För att uttrycka det annorlunda är formatet på en historiografisk uppsats huvudsakligen analys. Den historiografiska bör:, historiografisk uppsatsexempel. Det primära med de historiografiska uppsatsämnena kommer att vara behovet av samhället såväl som ditt ämne individuellt. Om du till exempel vill skriva en uppsats om nationens trofasthet eller kanske för att höja patriotiskt mod, kan du ta upp ämnet på:. Utan tvekan är denna typ av ämnen väsentliga och viktiga för utvecklingen och livet för de stora medborgarna i landet.


Du hittar flera användbara strategier för att välja ett ämne. För att inte tala om, den enklaste tekniken historiografisk uppsatsexempel vanligtvis att använda en bland dina utsedda avläsningar; välj det ämne som författaren tar upp som ditt eget. Å andra sidan, historiografisk uppsatsexempel, du kan enkelt använda deras speciella bibliografi som en utgångspunkt för historieskrivning, särskilt om de granskar tidigare positioner historiografisk uppsatsexempel som förgrening efter det. Så snart du har ett ämne, sök efter några verk om ämnet.


En kombination av böcker och artiklar kan vara till hjälp, historiografisk uppsatsexempel, baserat på tidsperiod och ämne. Generellt sett har böcker en tendens att få många referenser och mer inflytelserika jämfört med artiklar för de äldsta ämnena. När det gäller mer moderna ämnen kan artiklar vara mycket mer tillgängliga; dock kommer böcker att täcka mycket mer mark jämfört med de flesta periodiska artiklar. Historiografisk uppsatsexempel, dessa är enklare att närma sig; hemligheten är att upptäcka artikelns betydelse i området i allmänhet. Med den redigerade samlingen av kapitel och artiklar kan du se vilka ämnen som hade inkluderats och exakt vad det övergripande temat för boken verkar vara.


Titta på ramarna för böcker; exakt hur författarna utvecklar sina argument samt vad de anger är den väsentliga delen. Ett bra sätt att avgöra syftet med en författares arbete är historiografisk uppsatsexempel gå igenom bokrecensionerna. Det kommer dessutom att ge information om exakt hur granskarna reagerar på argumentet eller historiografisk uppsatsexempel av författaren. En bra strategi är att blanda steg 1 med steg 2, och infoga varje källa i hela ramverket medan historiografisk uppsatsexempel gå och hjälper dig därför att spara från att behöva läsa om varje enskild källa två gånger.


Efter introt visas brödtexterna. Vanligtvis, historiografisk uppsatsexempel, de upptar majoriteten av uppsatsen. Paragraferna innehåller tre huvudområden:. De akademiska styckena tenderar att vara minst tre meningar långa, och kan vara ännu längre. Som den grova riktlinjen är en mening längre än tre rader faktiskt för lång. Alla stycken måste vara riktade: de ska bara tala om en historiografisk uppsatsexempel punkt. Den punkten måste också interagera med hela fokus för uppsatsen. För att inte tala om, är huvudpunkten i stycket ofta känt som det kontrollerande konceptet.


Varje stycke måste ha ett alternativt styrande koncept, historiografisk uppsatsexempel, var och en talar om en del eller aspekt av hela uppsatsen. Kroppsstyckena kan ofta börja med en översikt över det styrande konceptet: ämnessats. Förklaringar använder logiken för att fullständigt beskriva punkten i ämnessatsen. Detta är dock inte tillräckligt för att bara förklara ett koncept: du måste visa att externa bevis samtidigt stöder detta. Kroppsparagraferna kan inte existera isolerade. Ofta verkar de vara i slutet av stycket. Historiografi är en historia av ett enskilt ämne. Majoriteten av dessa exempel tenderar att vara omfattande och mycket stort i räckvidd. Många är faktiskt historiografiska essäer som utvärderar statusen för ett område, till exempel släkthistoria och ett stort ämne, till exempel återuppbyggnad.


Du kan också välja en liten del av ämnet - säg invandrarfamiljerna i de 19:e städerna - samt säga att du hade tänkt utvärdera hur forskningen om det ämnet hade förändrats. Men främst ser exemplen till att du kommer på hur du ska välja ett ämne som har tillräckligt med litteratur för att passa dina behov och analysera, historiografisk uppsatsexempel. Tyvärr, men kopiering av text är förbjudet på denna webbplats. Om du behöver detta eller något annat prov kan vi skicka det till dig via e-post. Genom att klicka på "SKICKA" godkänner du våra användarvillkor och integritetspolicy. Vi kommer då och då att skicka dig kontorelaterade och kampanjmeddelanden, historiografisk uppsatsexempel.


Med en timmes försening måste du vänta i 24 timmar på grund av hög arbetsbelastning och hög efterfrågan - gratis. Välj ett optimalt pris och se till att få det obegränsade antalet prover omedelbart utan att behöva vänta i väntelistan. Genom att använda vår plagiatkontroll gratis kommer du att få det begärda resultatet inom 3 timmar direkt till din e-post. Hoppa i kö med en medlemskapsplan, få obegränsade prover och plagiatresultat — omedelbart! Hur man skriver en historiografisk essä 15 jun Vad är en historiografisk essä En historiografisk essä är en sorts essä som kräver att du upptäcker flera ibland motsatta källor om en enda händelse. Den historiografiska bör: Vara beroende av ett omfattande, mindre fokuserat tema eller ämne, till exempel, Rekonstruktion i USA Kritiskt granska sekundära källor författade av historiker Lägg tonvikt på historikern, historikerns partiskhet och sättet att skriva ett specifikt ämne har förändrats år efter år. Undersök och jämför andra historikers argument mot varandra Historiografiska essäämnen Det primära med de historiografiska essäämnena kommer att vara behovet av samhället såväl som ditt ämne individuellt.


Historiografisk uppsatsexempel exempel, historiografisk uppsatsexempel, om du vill komponera uppsatsen om nationens trofasthet eller kanske för att höja patriotiskt mod, så kan du ta upp ämnet om: Inbördeskriget Andra världskrigets union av alla stater till ett enda land, och så vidare Utan tvekan, den här typen av ämnen är väsentlig och viktig för utvecklingen och livet för de stora medborgarna i landet. Historiografisk uppsatsstruktur Lär dig den historiografiska uppsatsstrukturen här för att komma fram till den bästa. Historiografisk essä Introduktion Få A Historiografisk uppsatsexempel Du hittar flera användbara strategier för att plocka historiografisk uppsatsexempel ett ämne.


Skapa en kommenterad bibliografi Så snart du har ett ämne, sök efter några verk om ämnet. Tidskrifter: I allmänhet är dessa enklare att närma sig; hemligheten är att upptäcka artikelns betydelse i området i allmänhet. Samling: Med den redigerade samlingen av kapitel och artiklar, se vilka ämnen som hade inkluderats och exakt vad det övergripande temat för boken verkar vara. Bok: Titta på ramverket för böcker; exakt hur författarna utvecklar sina argument samt vad de anger är den väsentliga delen. Bokrecensioner: Ett bra sätt att avgöra syftet med en författares arbete är att gå igenom bokrecensioner. Skriv historiken En bra strategi är att blanda steg 1 med steg 2, infoga varje källa i hela ramverket medan du går och därför hjälpa dig att spara från att behöva läsa om varje enskild källa två gånger.


Essä Kroppsstycken Efter introt visas brödstyckena. Styckena innehåller tre huvudområden: Huvudpunkt Stödövergångar De akademiska styckena tenderar att vara minst tre meningar långa, och kan vara ännu längre, historiografisk uppsatsexempel. Huvudpunkten Alla stycken måste vara riktade: de bör bara tala om en huvudpunkt. Övergångar Kroppsstyckena kan inte existera isolerat. Historiografisk essäöversikt och historiografisk essä slutsats Den historiografiska essäöversikten följer nedan; Inledning Kropp Stycken Slutsats Historiografisk uppsatsexempel Historiografi är en historia av ett enskilt ämne.


Hur man skriver en uppsats med fem stycken Föregående Skrivguide för en perfekt litteraturgenomgång Nästa, historiografisk uppsatsexempel. Vi kan skriva en skräddarsydd uppsats enligt dina specifika krav. Beställ en uppsats. Ledarskap Mångfald Polis Brutalitet Natur vs Nurture Rasism Sociala medier Klimatförändring Global uppvärmning Vem är jag Vapenkontroll Karriärmål Dödsstraff Svarta liv är viktiga Självbiografi Samhällstjänst Självreflektion Teknologi Mobbning Immigration American Dream Barack Obama Kulturell identitet Thanksgiving Vänskap Macbeth Romeo och Julia Forskare Profilering Identitet Ras Filmanalys Omvårdnad Fetma Medborgerliga rättigheter Rörelse Djurfarm Flugornas Herre Djurplåga Överbefolkning Cybermobbning Inbördeskriget Tidshantering Annons Förorening Dödshjälp Industriella revolutionen Frihet Dikter The Great Gatsby To Kill a Mockingbird Etik Utbildningsfilosofi Feminism Fattigdom Barnarbete Kalla kriget Frankenstein.


Alla rättigheter förbehållna. skicka Genom att klicka på "SKICKA" godkänner du våra användarvillkor och integritetspolicy. Kopiering är endast tillgängligt för inloggade användare. Om du behöver detta prov gratis kan vi skicka det till dig via e-post Skicka. Gratis plagiatkontroll. Allt material är väl katalogiserat. Vi har tagit emot din begäran om att få ett prov. Välj åtkomstalternativet du behöver:. Med en timmes försening måste du vänta i 24 timmar på grund av hög arbetsbelastning och hög efterfrågan - gratis jag går med på att vänta en hel dag. Genom att använda vår plagiatkontroll gratis kommer du att få det begärda resultatet inom 3 timmar direkt till din e-post Hoppa i kön med en medlemskapsplan, historiografisk uppsatsexempel, få obegränsade prover och plagiatresultat — omedelbart!


Vi har tagit emot din begäran om att få ett prov Användare utan konton måste vänta på grund av en stor väntelista och stor efterfrågan. Vi är verkligen ledsna men vi kan inte skicka provet omedelbart, historiografisk uppsatsexempel. Endast de användare som har betald prenumeration får det obegränsade antalet prover omedelbart. Välj en medlemsplan Jag accepterar att vänta en hel dag. Tyvärr, men endast registrerade användare har full åtkomst, historiografisk uppsatsexempel. Eller om du behöver detta prov gratis kan vi skicka det till dig via e-post. Avbryt medlemskap. Ditt medlemskap har avslutats. Tillbaka till profil. Ditt svar är till stor hjälp för oss. Tack så mycket! Emma Taylor online. Hallå där! Skulle du vilja få ett sådant papper?


Vad sägs om att få en skräddarsydd? Kolla in det. Hittar inte det du letade efter? Få tillgång till vår enorma, kontinuerligt uppdaterade kunskapsbas. Nästa uppdatering kommer att finnas i:.





ämnen för massmedia



Kroppsstyckena kan ofta börja med en översikt över det styrande konceptet: ämnessats. Förklaringar använder logiken för att fullständigt beskriva punkten i ämnessatsen. Detta är dock inte tillräckligt för att bara förklara ett koncept: du måste visa att externa bevis samtidigt stöder detta. Kroppsparagraferna kan inte existera isolerade. Ofta verkar de vara i slutet av stycket. Historiografi är en historia av ett enskilt ämne. Majoriteten av dessa exempel tenderar att vara omfattande och mycket stort i räckvidd. Många är faktiskt historiografiska essäer som utvärderar statusen för ett område, till exempel släkthistoria och ett stort ämne, till exempel återuppbyggnad.


Du kan också välja en liten del av ämnet - säg invandrarfamiljerna i de 19:e städerna - samt säga att du hade tänkt utvärdera hur forskningen om det ämnet hade förändrats. Men främst ser exemplen till att du kommer på hur du ska välja ett ämne som har tillräckligt med litteratur för att passa dina behov och analysera. Tyvärr, men kopiering av text är förbjudet på denna webbplats. Om du behöver detta eller något annat prov kan vi skicka det till dig via e-post. Genom att klicka på "SKICKA" godkänner du våra användarvillkor och integritetspolicy. Vi kommer då och då att skicka dig kontorelaterade och kampanjmeddelanden. Med en timmes försening måste du vänta i 24 timmar på grund av hög arbetsbelastning och hög efterfrågan - gratis.


Välj ett optimalt pris och se till att få det obegränsade antalet prover omedelbart utan att behöva vänta i väntelistan. Genom att använda vår plagiatkontroll gratis kommer du att få det begärda resultatet inom 3 timmar direkt till din e-post. Hoppa i kö med en medlemskapsplan, få obegränsade prover och plagiatresultat — omedelbart! Hur man skriver en historiografisk essä 15 jun Vad är en historiografisk essä En historiografisk essä är en sorts essä som kräver att du upptäcker flera ibland motsatta källor om en enda händelse. Den historiografiska bör: Vara beroende av ett omfattande, mindre fokuserat tema eller ämne, till exempel, Rekonstruktion i USA Kritiskt granska sekundära källor författade av historiker Lägg tonvikt på historikern, historikerns partiskhet och sättet att skriva ett specifikt ämne har förändrats år efter år. Undersök och jämför andra historikers argument mot varandra Historiografiska essäämnen Det primära med de historiografiska essäämnena kommer att vara behovet av samhället såväl som ditt ämne individuellt.


Om du till exempel vill skriva uppsatsen om nationens trofasthet eller kanske höja patriotiskt mod, kan du ta upp ämnet om: Inbördeskriget Andra världskrigets union av alla stater till ett enda land, och så vidare Utan tvekan, detta typ av ämnen är väsentliga och viktiga för utvecklingen och livet för de stora medborgarna i landet. Historiografisk uppsatsstruktur Lär dig den historiografiska uppsatsstrukturen här för att komma fram till den bästa. Historiografisk uppsats Introduktion Skaffa ett ämne Du hittar flera användbara strategier för att välja ett ämne.


Skapa en kommenterad bibliografi Så snart du har ett ämne, sök efter några verk om ämnet. Tidskrifter: I allmänhet är dessa enklare att närma sig; hemligheten är att upptäcka artikelns betydelse i området i allmänhet. Samling: Med den redigerade samlingen av kapitel och artiklar, se vilka ämnen som hade inkluderats och exakt vad det övergripande temat för boken verkar vara. Bok: Titta på ramverket för böcker; exakt hur författarna utvecklar sina argument samt vad de anger är den väsentliga delen. Bokrecensioner: Ett bra sätt att avgöra syftet med en författares arbete är att gå igenom bokrecensioner. Skriv historiken En bra strategi är att blanda steg 1 med steg 2, infoga varje källa i hela ramverket medan du går och därför hjälpa dig att spara från att behöva läsa om varje enskild källa två gånger.


Essä Kroppsstycken Efter introt visas brödstyckena. Styckena innehåller tre huvudområden: Huvudpunkt Stödövergångar De akademiska styckena tenderar att vara minst tre meningar långa, och kan vara ännu längre. Huvudpunkten Alla stycken måste vara riktade: de ska bara tala om en huvudpunkt. Övergångar Kroppsstyckena kan inte existera isolerat. Historiografisk essäöversikt och historiografisk essä slutsats Den historiografiska essäöversikten följer nedan; Inledning Kropp Stycken Slutsats Historiografisk uppsatsexempel Historiografi är en historia av ett enskilt ämne. Hur man skriver en uppsats med fem stycken Föregående Skrivguide för en perfekt litteraturgenomgång Nästa. Vi kan skriva en skräddarsydd uppsats enligt dina specifika krav. Beställ en uppsats.


Ledarskap Mångfald Polis Brutalitet Natur vs Nurture Rasism Sociala medier Klimatförändring Global uppvärmning Vem är jag Vapenkontroll Karriärmål Dödsstraff Svarta liv är viktiga Självbiografi Samhällstjänst Självreflektion Teknologi Mobbning Immigration American Dream Barack Obama Kulturell identitet Thanksgiving Vänskap Macbeth Romeo och Julia Forskare Profilering Identitet Ras Filmanalys Omvårdnad Fetma Medborgerliga rättigheter Rörelse Djurfarm Flugornas Herre Djurplåga Överbefolkning Cybermobbning Inbördeskriget Tidshantering Annons Förorening Dödshjälp Industriella revolutionen Frihet Dikter The Great Gatsby To Kill a Mockingbird Etik Utbildningsfilosofi Feminism Fattigdom Barnarbete Kalla kriget Frankenstein. Alla rättigheter förbehållna. skicka Genom att klicka på "SKICKA" godkänner du våra användarvillkor och integritetspolicy.


Kopiering är endast tillgängligt för inloggade användare. Om du behöver detta prov gratis kan vi skicka det till dig via e-post Skicka. Gratis plagiatkontroll. Allt material är väl katalogiserat. Vi har tagit emot din begäran om att få ett prov. Välj åtkomstalternativet du behöver:. Med en timmes försening måste du vänta i 24 timmar på grund av hög arbetsbelastning och hög efterfrågan - gratis jag går med på att vänta en hel dag. Referenser Caulfield, S. Till försvar av heder: Sexuell moral, modernitet och nation i början av 1900-talets Brasilien.


Durham: Duke. Gutierrez, R. När Jesus kom, gick majsmödrarna bort: Äktenskap, sexualitet och makt i New Mexico, Palo Alto: Stanford. Kille, D. Omaha: University of Nebraska. Scott, J. Genus och historiens politik. New York: Columbia. Denna stil kom senare under senare delen av hans tio år som medlem i Wiener Sezesion. Syftet med denna förening var att skilja sig från samtidskonst och att förse Wien med utländska konstverk av hög kvalitet. Klimts verk lyckades till en början inte vinna rykte och blev bara accepterade med hans så kallade "Gyllene period" som kallas så på grund av den generösa användningen av bladguld i hans målningar.


Klimts möte med bysantinsk konst och hans påverkan av den, i första hand initierat av Alfred oller, en målarkollega som hade stort inflytande på hans liv, och som hade uppmuntrat Klimt att besöka Avenna och studera de berömda mosaikerna där. Oller själv hade studerat dem när han målade friser och väggmålningar för Breitenfelder-Kirche. Följaktligen besökte Klimt avenna följande vår och studerade mosaikerna, med ollers råd. Hans följeslagare, Max Lenz kommenterade den enorma inverkan som mosaikerna hade... Referenser Byzantine Art: An Introduction. html Fliedl, G.


Gustav Klimt. Wien: Benedikt Taschen. Gibson, Michael. Utdrag i "Gustav Klimt. Hämtad den 28 februari från:. I Bellum Iugurthinum hävdade han att staten kommer att få större fördelar av hans otium än av förhandlingen av samtida politiker. Det finns också fyra tal och två brev samt ungefär delar av hans Historiae som publicerades i fem böcker. Det anses av historiker att "Sallusts förtjänster som konstnär har skymt, eller gjort hans läsare villiga att glömma, hans fel.


Som historisk auktoritet är han i bästa fall andra rang... Ändå är Sallusts värde för oss betydande, främst för att hans skrifter innehåller en tolkning av omans historia under den sena epubliken som ofta skiljer sig från den i våra andra källor och motsätter sig optimal tradition. Referenser Allen, Walter Jr. Sallusts politiska karriär. Studier i filologi Earl, Donald C. Sallusts politiska tanke. Amsterdam: Adolf M. Hakkert, Laistner, M. De större romerska historikerna. Berkeley: University California Press, Levene, D. Sallusts Jugurtha: Ett historiskt fragment.


Journal of Roman Studies. Bartolome De Las Casas En analys av Bartoleme De Las Casas aktivism. Bartolome de Las Casas, som ofta karakteriseras av moderna historiker som "indiernas försvarare och apostel", är känd för att avslöja och fördöma såväl som att överdriva och förvränga de våldsamma metoderna. av spanska kolonisatörer av den nya världen mot indianer. Utmärkt av känslomässig polemik och ofta utsmyckad statistik, gav Las Casas omfångsrika verk honom både stöd och motstånd i sin egen tid. Eftersom De Las Casas blev hårt kritiserad som ett hot mot det spanska styret i Amerika, fick De Las Casas också ständigt ekonomiskt stöd av kronan och erbjöds höga ämbeten av kyrkan Benzoni. Även om det har gått mer än fyra hundra år sedan hans död, verk av denna kontroversiella dominikan munken fortsätter att locka fram starka reaktioner från både belackare och försvarare - från både de som fördömer honom och de som berömmer...


Verk som citeras Adorno, Rolena. Alker, Hayward. Bandelier, Adolph Francis. NY: Robert Appleton Company, Old South: Middle Florida's Plantation Frontier before the Civil War" av Edward E. Var passar verket i den befintliga historieskrivningen. Vilka bevis använder författaren för att göra fallet? sammanfatta författarens resultat. Är resultatet trovärdigt? Varför eller varför inte? Tänk om något är fel med arbetet? Finns det stora luckor eller inkonsekvenser? Skapa en gammal söder: Mellan Floridas Plantation Frontier före inbördeskriget" I "Creating an Old South: Middle Florida's Plantation Frontier före inbördeskriget," Edward E. aptist presenterar en historisk redogörelse för eran av migration till Middle Florida under de tidiga åren och dess skapelse av plantageboomen.


aptistförsök... Bibliografi Baptist, Edward E. Skapa en gammal söder: Middle Florida's Plantation Frontier före inbördeskriget. University of North Carolina Press. Kennedys roll i utrikespolitiken. Den här boken täcker på djupet de stora globala nödsituationerna under Kennedys presidentskap, inklusive Berlin, Kuba och Vietnam. Det är tydligt att Freedmans avhandling för att skriva boken är ett övertygande försök att svara på "tänk om? Författaren noterar: "Frågor om vad som kan ha varit dominerar fortfarande överväganden av Kennedys presidentskap, och de tas upp i den här boken" Freedman xii.


Eftersom Kennedy mördades innan han fick chansen att bevisa och fortsätta sin utrikespolitik, är det här giltiga frågor om en administration som lämnats hängande. Genom hela boken återvänder Freedman ständigt till denna avhandling när han undersöker varje... Referenser Freedman, Lawrence. Kennedys krig: Berlin, Kuba, Laos och Vietnam. New York: Oxford University Press U. Jesus Gerd Theissen och Annette Merz överbryggar en klyfta mellan handelsbok och vetenskaplig diskurs med sin sida om The Historical Jesus: A Comprehensive Guide. Denna gemensamma ansträngning av Theissen och Merz utforskar ämnet för den historiska Jesus i ljuset av primära källor, och förlitar sig särskilt på evangelierna, både kanoniska och apokryfiska. Boken är uppdelad i fyra huvudavsnitt, förutom en köttig introduktion, en "återblick" som heter "Ett kort liv av Jesus" och två användbara register, ett av bibliska.


Verk som citeras Theissen, Gerd och Merz, Annette. Den historiska Jesus: En omfattande guide. Minneapolis: Fortress, Här visar författaren en allvarlig partiskhet i arbetet: att upprepade gånger glorifiera aztekerna. Aztekerna verkar ibland handla om författarens intryck av den aztekiska kulturen mer än om själva kulturen. Ibland verkar boken som en redogörelse för mötet mellan de civiliserade européerna och det primitiva ursprungsbefolkningen i Mexiko. Författaren jämför det aztekiska samhället med det europeiska samhället vid flera tillfällen i boken. Genom hela aztekerna sänder Biart en djup beundran för kulturen. Författarens påtagliga beundran av aztekerna fungerar vanligtvis till bokens fördel genom att ge en postkolonial granskning av ett förcolumbianskt samhälle.


Förutom stereotyperna och generaliseringarna som ibland smyger sig in i historieskrivningen, använder Biart sin personliga respekt för att stärka boken. Berättelsens uppkomst Återgår vi till ett narrativ i historien? Men nu är det en berättelse som påverkas av siffrorna för tekniken från informationsåldern, vilket är en annan typ av inverkan än det förflutnas väktare såg komma. Det finns lite tvivel men den berättelsen har återigen börjat hitta en plats i att dokumentera och forma historiens innehåll. Få människor tror att siffror, vare sig de från de hårda vetenskapernas matematik eller de från de mjukare vetenskapernas demokrati, kan ge alla svar.


Eftersom Lucien Febvre rapporteras ha klagat till några av sina elever, "Vi har ingen historia av kärlek. Vi har ingen historia om döden. Vi har ingen historia av medlidande eller grymhet. Vi har ingen historia av glädje. Juan Seguin Texas Det är inte en otäck hemlighet att varje amerikan känner till det oförglömliga "kom ihåg Alamo", ett krigsrop som texanerna använde under Texas-evolutionen. Det upprepade skriket av detta krigsrop får amerikaner att minnas de fruktansvärda dödsfallen av angloförsvararna i händerna på Santa Annas brutala soldater. Det var på grund av dessa skrämmande försvarares uppoffringar som folket i Texas garanterades en oberoende stat som var fri från det tyranniska mexikanska styret.


I samma sammanhang är det inte möjligt att inte nämna namnet Juan Seguin närhelst Texas evolution är under diskussion. Juan var bland de många tappra mexikaner som kämpade orädd för människornas skull i Amerika. Han var en modig man vars deltagande för amerikanska bosättares skull är likvärdigt med William Travis, Davy Crockett etc. Så det är omöjligt... Referenser Chemerka, W. Juan Seguin. Albany, Texas. Dawson, J. Texas Military Experience: Från Texas-revolutionen genom andra världskriget. University Press, Harris, Charlie. Juan Seguin: En lärarguide. Texas: University of Texas Publishers, pdf tillgänglig 27 september, Sorell, V.


Amerikansk historia är en övning i country branding och nationell identitetskonstruktion. Genom en noggrann redaktionell och kurering av historiska dokument, händelser och platser bidrar historiker till utformningen av amerikansk identitet, ideologi och kultur. Att återbesöka processen för historieskapande visar hur historiker och historiepedagoger kan uppmuntra kritiskt tänkande och flytta bort från användningen av historieskrivning som propaganda mot en diskursiv process. Historiker kan definiera och tolka bevis på olika sätt utifrån sin egen historiska och kulturella kontext och påverkan av rådande sociala normer. Amerikansk historia har länge varit en mytbildningsprocess, snarare än en diskursiv övning.


Westad, Dudziak och Manela påpekar alla hur USA har odlat och skapat en identitet baserad på principerna om frihet, rättvisa och frihet. Men i praktiken har nationen varit en övning i exploatering, imperialism och rasism. Med tanke på de breda krafter som är involverade i sådana militaristiska angelägenheter snarare än att fokusera alltför mycket på detaljerna, är Polybius en av de första historikerna som har gett oss historiografiska metoder och verktyg. Samtidigt erbjöd Polybius detaljerade krönikor som bidrar till en förståelse av kronologi och geografi. På flera sammanhängande nivåer utgör Polybius verk en avgörande del av den klassiska historieskrivningen.


De områden som jag fokuserar på i denna forskning inkluderar politik och regering; militär; och historiens process. Jag kommer att börja med bakgrundsinformation som är relevant för forskningen, inklusive Polybius egen personliga historia inklusive hans tjänst i Achaean Confederacy. En översikt över imperialismen i Oman och imperiets geografiska expansion till norra Afrika kommer också att diskuteras, eftersom Polybius levde på tröskeln till dessa förändringar och skrev om dem som ögonvittne. Polybius nätverk kommer också att diskuteras, eftersom... Referenser "Historiker - Polybius.


htm Polybius: Historierna. Judisk historia främjades av de skriftlärda eller leviterna i den tidiga judiska historien och senare främjade den populära pedagogen och lärarna inlärning av skrifterna inom det judiska folket så att historien skulle bevaras, men vid den tidpunkt då kristendomen uppstod påverkade denna faktor de gamla skrifterna när det gäller hur denna historia var relaterad. En del av den judiska historien är så urgammal att den bara har berättats från mun till mun men det finns skrifter som stödjer historien som den berättas om det judiska folket. Dessutom påverkade kristendomens uppkomst den form i vilken vissa av dessa forntida skrifter reproducerades och till och med de former av nedtecknad historia som karakteriserades som äkta och trovärdig judisk historia. Bibliografi Spiro, Rabbi Ken The Miracle of Jewish History.


Judisk läskunnighet. Fisher, Eugene J. Internationella rådet för kristna och judar. En bibliografisk uppdatering. Vanliga etikettböcker. Snabbkurs i judisk historia. Men dessa författare betonade sin nästa stora poäng att problemen med sjukdom och allmän ohälsa resulterade i diskussioner om både medicinska och sociala åsikter om hur man löser dessa problem. Dowlers redogörelse för hälsodebatten i Boston förklarar att början av enade folkhälsoorganisationer började eftersom det fanns så många motstridiga åsikter om hur man löser den framväxande medicinska krisen i staden.


hej är framgångsrika och övertygande i sin argumentation eftersom de citerar primära källor om de många motstridiga åsikterna från olika sektorer i samhället. Läkarna hade inte bara en åsikt om hur man botar sjukdomar, utan politikerna inblandade också sina åsikter om de sociala frågor som måste lösas för att förebygga sjukdomar och främja folkhälsan. Hans styrka för författarnas retorik i dessa diskussioner är att de inte "berättar" utan "visar" oss förvirringen av folkhälsotjänstemän under... Anledningen till att just denna bok är mycket respekterad och populär inom medicinsk historiografi är förmågan att ge olika demografiska perspektiv på samma folkhälsofrågor.


Under början till mitten av 2000-talet hade USA inte ett centraliserat styrande folkhälsoorgan och som ett resultat är det enda sättet att ge en holistisk förståelse för hur folkhälsoorganisationer började att inte titta på en viss organisation eller region, utan den enorma tillväxten av urbana sociala system för att främja folkhälsan. Kärnan i denna bok är att ge en heltäckande förståelse för hur de sociala, politiska, ekonomiska och medicinska förhållandena under denna speciella era bidrog till tillväxten av statliga och centraliserade svar på den växande krisen för sjukdomsbekämpning. Även om den här boken är framgångsrik när det gäller att ge en mycket panoramautsikt över tillväxten av folkhälsoorganisationer, är den ibland förvirrande eftersom redaktörerna presenterar uppsatserna i sin helhet utan att ge den indirekta förståelsen av vad varje författare diskuterar.


Den här boken skulle ha varit mycket mer användbar om redaktörerna bidragit med en förklaring och anteckning av nyckelbegrepp inom var och en av dessa läsningar så att läsarna lätt kan förstå nyckelord och fraser som varje författare antar är begripliga för deras läsare. Men själva det faktum att dessa verk samlades i en volym är oerhört hjälpsamt för den övergripande förståelsen av medicinsk historia i detta sammanhang. Därför har denna bok framgångsrikt uppnått sitt uppdrag och är en väsentligt berikande resurs för undervisningen i amerikansk medicinsk historia och folkhälsohistoria. Charles Rosenberg, rådgivande red. Folkhälsans ursprung i Amerika: utvalda essäer New York, Arno Press och New York Times, Historier om Stilla havet Det verkliga Stilla havet är inte en statisk plats som sinnets Stillahavsområden brukar vara; och inte heller de folk som har agerat på det och inom det de enkla chifferna av exploatör och offer, maktlösa och mäktiga som vissa skildringar skulle antyda.


Inte heller kan enkla tolkningar av linjära framsteg mot "civilisation" räcka, med deras betoning på stora händelser som språngbrädor i marschen mot modernitet - vad en historiker på Hawaii har kallat "berättelser som krönikerar Hawaiis historia efter att västerländska stormän nått Hawaii" i's shores, förgrundshändelser och skådespelare som för västerländska observatörer markerade Hawaiis utveckling från primitivitet till framskridande civilisation" uck, Nyckeln till att undvika sådana karikatyrer är att förstå betydelsen av representationshandlingen: "Infödda och främlingar hade var och en andra i sina tolkningar av den andra" Dening, Händelserna och mötena som har spelat...


Bligh, William, A Voyage to the South Sea, genomförd på kommando av Hans Majestät, i syfte att föra brödfruktträdet till Västindien, i Hans Majestäts skepp The Bounty London, i George Mackaness ed. Buck, Elizabeth, Paradise Remade: the Politics of Culture and History in Hawai'i Philadelphia, PA: Temple University Press, Ming Dynasty De tre århundraden som utgör Ming-dynastin är inte lätta att beskriva under loppet av tjugo sidor text. Men författaren till detta kapitel gör ett fantastiskt jobb med att förmedla essensen av Mingdynastin via en engagerande men ändå vetenskaplig skrivstil. Kapitlet är välorganiserat, dess idéer presenteras i tydligt, logiskt och kronologiskt format.


Presentationen av materialet är dock inte torr utan innehåller snarare rika kommentarer och till och med åsikter som är solida baserade på källbevis. Till exempel reflekterar författaren över personligheten och karaktären hos några av Ming-kejsarna och eunuckdiktatorerna, med hjälp av starka adjektiv som återspeglar åsikterna hos deras samtida. Förutom att ge rika och färgstarka kommentarer, skisserar författaren också följden av Ming Emperors med bekväma, logiska underrubriker i kapitlet. Således presenterar författaren en mängd material genom att väva det personliga... Skapelsemytanalys Fallstudie av bibliska skapelseberättelser Vad är myt? Vad är historia?


Manetho Josephus Jerobeam är Myten i Första Moseboken? Är Genesis History? Är Genesis oth Myt och historia? En analys av den ibliska skapelseberättelsen om Genesis och Egyptens möjliga inflytande på den historiska uppteckningen Gud skapade världen på bara sex dagar och vilade på den sjunde, men forskare har inte vilat alls under årtusendena i sin undersökning av dess redogörelse i historiska uppgifter, särskilt Genesis Med tanke på dess betydelse för mänskligheten är det inte konstigt att så mycket uppmärksamhet har ägnats hur universum skapades och vilken plats mänskligheten har i detta enorma kosmos. Faktum är att skapandet av universum och mänsklighetens ursprung är föremål för många myter runt om i världen, med många som delar några distinkta gemensamma drag.


Enligt S. Bibliografi Aldred, Cyril. Egyptierna. Andrews, E. Fem föreläsningar om den moderna historievetenskapen. New York: Macmillan Co. Austin, Michael. Också humoristiskt är en felaktig pistol i slutet av den 23 oktober. De senaste åren av vardagsväsen inkluderar efeences till historiska händelser inklusive skimrarna med holländarna, Londonpesten och Londonfesten. Theefoe, Samuel Pepys-dagen har blivit en viktig del av histoiogafi, och ger näveberättelser om händelser som påverkade människor i deras dagliga liv. Läsare kommer att tycka att dessa konton är övertygande, eftersom Samuel Pepys berättar om dem med specifika detaljer. Det som får Samuel Pepys redogörelse att verka modern och nutida är att han vet om allvarliga historiska händelser i klartext. Pepys försöker inte vara journalist på något sätt än en modern blogg.


Men precis som en modern blogg försöker uppnå ärlighet i att uttrycka sig själv, förstår Pepys också idén om att skapa en värdefull dagsak. Huruvida o…. hänvisningar till historiska händelser inklusive skärmytslingarna med holländarna, Londonpesten och Londonbranden. Därför har Samuel Pepys dagbok blivit en viktig del av historieskrivningen, som erbjuder förstahandsberättelser om händelser som påverkade människor i deras dagliga liv. Läsare kommer att finna dessa konton övertygande, eftersom Samuel Pepys skriver om dem med specifika detaljer. Det som får Samuel Pepys redogörelse att verka modern och samtida här är att han skriver om allvarliga historiska händelser i klartext. Pepys försöker inte vara journalist lika lite som en modern bloggare.


Men precis som en modern bloggare försöker uppnå ärlighet i självuttryck, förstår Pepys också idén om att skapa ett värdefullt dagboksanteckning. Huruvida Pepys hade för avsikt att hans dagbok skulle bli en historisk text är osäkert. Vad som är säkert är att Pepys närmar sig journalföring med en modern känslighet. Eftersom hans dagbok inte var avsedd för en akademisk publik, censurerar inte Pepys sig själv. Han skriver om hur mycket vin och öl han dricker, inklusive "morgonfat". Pepys beskriver till och med vad folk hade på sig. Pepys kan lätt betraktas som en av världens första bloggare, som bara råkade inte ha till hands den typ av teknik vi har idag. I gengäld belönade Caesar Sallust med titeln prokonsulär guvernör i hela provinsen Numidia och Afrika.


Andra med en mycket starkare bakgrund förväntade sig denna position, men det kan bara ha varit så att Sallust visade en större skicklighet i organisation. Sallust utnyttjar dock denna situation och när han återvände till ome citerades han för utpressning. Det verkar som att Caesar kan ha gjort en överenskommelse med Sallust att om han tyst försvinner, skulle han inte ställas inför rätta. Referenser Dorey, T. Ed latinska historiker. New York: Basic Books, Earl, Donald C. Hakkert, Handford, S. översättare The Jugurthine War Middlesex: Penguin Books. Laistner, M. Berkeley: University California Press, Politiken var enkel. Regeringen och nybyggarna hade all makt, i slutändan hade de infödda inte det, och därför underkuvade nybyggarna och regeringen de infödda och tvingade dem in i fördrag som bara tjänade de europeiska bosättarna.


En annan författare noterar, "In ichard White hävdade i grunden av beroendet att de euro-indiska förbindelserna i olika delar av Nordamerika hade det gemensamt att de vitas försök att få in indiska resurser, mark och arbetskraft på marknaden. Joseph Brant - Mohawkledare - brittisk arméofficer - Studerade vid "Moor's Indian Charity School - Översättare för Department of Indian Affairs - ansvarig för att återställa landområden till Mohawk-folket. Wampum-bälte - Gjort av snäckskal - Används som pengar eller för handel - Givet under tider av fredsskapande ... Referenser Redaktörer, First World. html 9 feb. Hatfield, April Lee. Konkle, Maureen. Writing Indian Nations: Native Intellectuals and the Politics of Historiography, Chapel Hill, NC: University of North Carolina Press, Editors, First World.


Voyagers värld, ,. Bilder av krig, hemlöshet och fattigdom förmedlar också gripande budskap som kan tolkas olika av olika människor. Fotografen presenterar bilden men betraktaren dechiffrerar den. När fotografier som de från Walker Evans används som journalistiskt innehåll kan de bli genomsyrade av mening och politisk ideologi. Andra bilder är mindre tvetydiga. Till exempel skulle en bild av en hemlös man som sover på en bänk i Beverly Hills omedelbart antyda inkomstskillnader i USA. En annan fråga som Nickel tar upp i "American Photographs Revisited" är sammanflödet av konst och vetenskap i fotografimediet.


Evans och andra professionella fotografer och fotojournalister skapar sina bilder och tar noggrant upp variabler som ljus och atmosfäriska förhållanden med justeringar av deras kamerateknik. Ny teknik inklusive digital fotografering och redigeringsprogram har utökat utbudet av möjligheter för fotografer. Konsten att fotografera utvidgas till boklayout i verk som... Ta till exempel Foucaults 'Omnus at singulatim', där tänkaren visar sin läsare hur den kristna praktiken av 'pastoral makt' banar väg för vissa moderna praktiker som i verkligheten styr nästan alla aspekter av en levande befolkning var som helst i världen. Foucault betonade också sin övertygelse att religionen på ett positivt sätt hade förmågan att bekämpa de begynnande former av kontroll som instiftades under människans moderna period, som till exempel den protestantiska eformationen, som försökte sitt bästa för att motstå angreppet av framväxande former, och blev därför representativa för en uppsättning framväxande disciplinära diskurser och praktiker.


Vad Foucault beträffade, var religionen svårare för autonom självutformning, men samtidigt var religion inte en farlig föregångare till moderna regeringsformer. Slutsats: Avslutningsvis måste det sägas att Michael Foucaults teorier är lika relevanta idag som de var... Referenser Smart, Barry. Michael Foucault, Kritiska bedömningar. Routledge, McCall, Corey "Autonomi, religion och revolt i Foucaul. Strålande, Gary. The Cambridge Companion to Foucault, Cambridge University Press, Carrette, Jeremy R. Foucault and Religion: Spiritual Corporality and Political Spirituality, Routledge, måste också nämnas med avseende på författarnas fortsatta hänvisning till fall of dot.


com rabatt mäklarfirmor. Men deras relevans för Schwab vs. Lynch-scenariot är dåligt förfinat eller tillämpat. Den data som samlats in och presenteras av författarna är, även om den är extremt intressant, baserad på sekundära källor snarare än primära, eller åtminstone inte en blandning av primära och sekundära källor. Faktum är att på sidan och författarna ignorerar huvudregeln om bästa lämpliga forskningspraxis genom att diskutera en speciell situation där författarna parafraserade vissa uttalanden från Charles Schwabs medVD utan någon som helst referens. Vidare citerade de till och med co-VDen utan korrekt citat. Särskild uppmärksamhet måste vid denna tidpunkt ägnas författarnas användning av referensmaterial. När man granskar referenssidan är det intressant och överraskande att notera att inte ett enda citat nämner orden...


De data som samlats in och presenteras av författarna är, även om de är extremt intressanta, baserade på sekundära källor snarare än primära, eller åtminstone inte en blandning av primära och sekundära källor. När man granskar referenssidan är det intressant och överraskande att notera att inte ett enda citat nämner orden Charles Schwab eller Merrill Lynch. Man måste därför fråga sig hur giltigt det material som presenteras av författarna med avseende på deras diskussion om varje mäklarhus? Dessutom är även de sekundära källor som författarna baserar sin forskningsstudie på extremt föråldrade och möjligen irrelevanta på grund av megateknologiska förändringar i it-branschen under de senaste fem åren.


Som ett resultat av analysen av Charles Schwab vs. Merrill Lynch it-mäklardatascenariot är extremt misstänkt när det gäller tillförlitlighet och giltighet. Med andra ord är den överväldigande obesvarade frågan hur autentisk och korrekt författarnas data är med avseende på båda mäklarhusen när ingen del av presentationen stöddes av primär forskning? Sammanfattningsvis, och för andra som läser forskningsrapporten Mahnke, Zcan och Overby, måste extrem försiktighet iakttas när det gäller att acceptera de slutsatser som dragits och slutsatser som görs eftersom det finns allvarliga begränsningar i studien.


Den mest betydande begränsningen, och som nämnts tidigare, är när det gäller frånvaron av primära forskningsdata med avseende på tidiga vs. sen användning av it-system hos respektive mäklarhus. En annan begränsning är bristen på information om hur pricken. com kollaps påverkade varje mäklarhus och deras användning av förbättrade it-system. Ytterligare en begränsning är inom området outsourcing av it-tjänster och relationen detta har till både Schwab och Lynch. Mycket tid ägnades åt att diskutera effekterna av outsourcing, men lite av informationen applicerades på Schwab och Merrill. Slutligen kan Mahnke, Zcan och Overby mycket väl ha förstärkt sin kvalitativa forskning genom en mer rigorös innehållsanalys och historieskrivning som erhålls genom fältarbete, nämligen granskning av textmaterial direkt från Charles Schwab och Merrill Lynch och från insamling av historiska bevis som är tillämpliga på både mäkleri hus.


Men i slutändan kunde de inte stoppa kriget trots deras bästa ansträngningar. Kriget inträffade ändå, trots de bästa avsikterna och åtgärderna för att förhindra det. De olika regeringarnas agerande var reaktioner på händelser som de hade gjort sitt bästa för att förhindra. De gjorde inte en hel ansträngning för att övertyga sitt folk om behovet av krig, förrän kriget redan hade börjat. Hade kriget varit avsiktligt från Tysklands sida eller någon annan enhet, skulle det ha funnits planer på att få folkets stöd långt före 1 augusti, bara Tyskland hade en sådan plan på plats. Det betyder dock inte att de startade kriget avsiktligt. Det kan betyda att de såg det komma och ville vara förberedda. I slutändan är det bara spelarna som vet vad deras motiv var på en viss...


Verk Citerade primära källor Versaillesfördraget, esp. html Memorandum av Prins Karl Max Lichnowsky Sekundära källor. Som Tapper påpekar är de tre huvudsakliga tillvägagångssätten i västerländsk social teori var och en "brister av sitt engagemang för positivism, objektivitet och vetenskaplig avskildhet", s. Vissa kanske undrar hur det skulle vara möjligt att studera religion med vetenskaplig avskildhet, eftersom vetenskaplig avskildhet delvis definieras av frånvaron av religiösa känslor. Om en historiker är för avskild kan han eller hon inte komma överens med det språk som bäst används för att förstå en given tradition: till exempel "kroppen" av Muhammed och profetens stam. Att förneka relevansen av mystiska upplevelser, subversiva eller minoritetssynpunkter eller till och med icke-linjära representationer av historien skulle vara att göra religionshistorien en otjänst.


En forskare behöver inte nödvändigtvis tillbringa tid i ett kloster för att förstå Zen men det skulle inte skada. Möten med termer och ideologier tillför det saknade semantiska värdet som kan göra en religionshistoria hel och verkligen meningsfull. Referenser Tapper, R. Anthropological Quarterly. Varisco, D. Metaforer och helig historia: Muhammeds geneaologi och den arabiska "stammen". Specifikt är Mazlishs syn på historiografi som ett slags evolutionärt tillståndsjag och socialt medvetande oupplösligt knuten till ens plats i historien - dåtid, nutid och framtid. I själva verket, i Mazlishs slutsats, påpekar han att "[h]historia var av samma natur som fysiken", genom att den "baserades på erfarenhet och var en fråga om högsta sannolikhet, snarare än säkerhet" p.


Således har läsarna nöjet av en akut intelligent diskussion om förhållandet mellan akademiska fält och innehållet i dessa fält. Svagheterna i Mazlishs bok finns i bristen på ytterligare förklaringar av de tidigare noterade styrkorna. Mazlish fängslade mig med sina första bedömningar av historien i inledningen, och slutade sedan göra den typen av kopplingar som jag såg fram emot med spänning. Medan den grundliga diskussionen om filosofernas syn på historien var intressant, och faktiskt kritisk, för att... Bibliografi Mazlish, Bruce. Historiens gåta; de stora spekulanterna från Vico till Freud. kontroversiell än en person någonsin kunde föreställa sig. Historiska tolkningar måste ifrågasättas så att felaktigt historiskt tänkande kan identifieras.


En av de mest komplicerade aspekterna i historiska tolkningar är att de är just det -- tolkningar. Det betyder att människor inte kan låta bli att se tillbaka på historien genom linsen av dagens historia; detta påverkar tolkningen och dagens tolkning kommer att vara annorlunda än gårdagens eller morgondagens tolkning eftersom det kommer att vara en helt annan tid. Historiker har ett mycket svårt jobb eftersom de måste kunna ta in information och tolka den på ansvarsfulla sätt. Historiker behöver ödmjukheten att lyssna och lita på andra och modet att tolka Cathcart, p. En primär källa anses vara något som skapats av en person som bevittnat en händelse.


Exempel på…. Referenser: Attwood, B. Cathcart, M. Reynolds, H. ismarcks inverkan på utrikespolitiken i Tyskland och maktalansen i Europa Otto von ismarck är utan tvekan en av de dominerande gestalterna i modern tysk och europeisk historia. Mycket av hans berömmelse som statsman har alltid vilat på hans hantering av utrikespolitik och diplomati. Hans konsekventa politik var att positionera Tyskland som en enad och dominerande makt på det kontinentala Europa, befästa henne territoriellt och diplomatiskt till den punkt där hon, för att använda hans egen term, "mättad.


Hans prestation var att lämna Tyskland stabilt, fredligt och i hjärtat av det europeiska statsystemet; att integrera en dynamisk och... Bibliografi Stefan Berger, 'Historiker och nationsbyggande i Tyskland sedan återföreningen', Förr och nu, nr. Bridge och Roger Bullen, The Great Powers and the European States System, London: Longman, Gordon A. Craig, Tyskland Oxford: Oxford University Press, George O. Kent, Bismarck och hans Times Carbondale, IL: Southern Illinois University Press, Bernard Bailyn I åratal hade historiker skrivit att den amerikanska evolutionen var den dygdiga reaktionen på Englands inskränkning av rättigheter.


Sedan, i , lade Harvard historieprofessor Bernard Bailyn till sin ytterligare teori om ideologi. I sin bok, The Ideological Origins of the American evolution, höll Bailyn med om att nybyggarna var principiella. Men det var inte huvudorsaken till missnöjet. Istället, sa han, hade nybyggarna ärvt misstanken om faror som lurade med makten från en enhet över en annan. i stället för att se Englands handlingar som enbart oavsiktliga fall, var kolonisterna paranoida nog att läsa dem som en del av en politisk intrig. Besatthet, inte principer, ledde till revolutionen.


Fyra decennier senare är ingen förvånad över att Bailyn kommer med en annan twist till historien. Enligt professor ichard Beeman från... Referenser Citerade Bailyn, Bernard Bailyn. John Hopkins University. En historia om U. Rakove, Jack. Som antropolog, när hon observerade hoodoo-praxis hos sydstatssvarta och själv blev en sådan hoodoo-prästinna, omfamnade hon subjektivitet. Hennes perspektiv ledde också till en bättre skrivning av amerikansk historia i allmänhet eftersom det inkluderade röster från marginaliserade personer. Verk som citeras Des Jardins, Julie. Kvinnor och det historiska företaget: den kvinnliga amerikanska historikern.


University of North Carolina Press, dessa bibliska studenter läste förmodligen hans bok och hade en känsla av att han var i ett klassrum, bakom ett podium och föreläste för dem, när han på sidorna diskuterar förhistorisk stenålder och neolitiska Jericho. Hans partiskhet mot platser och människor som på något sätt är kopplade till Skriften uppträder flera gånger i uppenbart gynnade passager. För att veta: man kan nästan höra hans röst när han beskriver det relativa avståndet i tiden för att göra sin poäng om tillkomsten av det Israel vi känner idag. Verk Citerad Bright, John. Israels historia. Philadelphia: The Westminster Press.


Noll, K. Att se på den ljusa sidan av Israels historia: Finns det pedagogiskt värde i teologisk presentation av historien? Biblical Interpretation: A Journal of Contemporary Approaches, 7, Oshinsky, "orse Than Slavery" David Oshinskys historia om "convict labor" i återuppbyggnadstidens amerikanska södern bär titeln orse Than Slavery. Titeln i sig väcker frågor om vilken roll moralistisk diskurs spelar i historieskrivning, och vilket syfte den tjänar. Oshinsky målar verkligen upp en dyster bild av det systematiska användandet av afroamerikanska fångar på Parchman Farm - i fokus för hans studie - och i hela södern efter Civil ar. Jag skulle vilja undersöka systemet som Oshinsky beskriver, samtidigt som jag för övrigt uppmärksammar den retorik han använder för att göra det.


Men till sist vill jag uppmärksamma, och ifrågasätta, giltigheten av Oshinskys titel. Titeln är provocerande och kan därför bara betecknas som ansvarsfull historieskrivning om hans syfte verkligen är att väcka ytterligare frågor. Främst bland dessa måste vara frågan om vad det egentligen innebär att förklara att det han beskriver i boken... Verk som citeras Oshinsky, David. Worse Than Slavery: Parchman Farm och Jim Crow Justices prövning. New York: Free Press, Religion Kristendomen började som en litterär tro, en fast rotad i Skriften. Bibelns följsamhet växte fram ur judarnas uppskattning av helig text. Därför är det inte konstigt att kristendomen utvecklades som en litterär och litterär tro. Kristendomens utveckling från templets fall 70 e.Kr. till 2000-talet är en präglad och formad av skriftliga och historiska dokument.


Kristen historieskrivning avslöjar både utvecklingen av kristet religiöst tänkande inklusive kosmologi, teologi och metafysik. Etik och filosofi behandlas också i den kristna kanonen. Men den kristna historieskrivningen går också bortom helig visdom. Kristna texter har angett metoder genom vilka kristendomen – och den katolska kyrkan i synnerhet – kan och bör fungera i världen som en politisk institution. Både andliga och politiska debatter har lett till konflikter i kristen identitetsutveckling. Motstridiga åsikter om teologiska frågor såsom naturen hos Kristi... Verk Citerade Augustine.


Guds stad. Institutioner för den kristna religionen. Denis, I. asp Gregorius VII. Dictatus Papae, Economics in Ancient Civilization Det sägs att "Rom byggdes inte på en dag. Föregångare till den kultur som mest identifierades som säte för den österländska politiska ekonomin, de forntida egyptierna, etruskerna, greker, syrier, karthager och fenicier hade alla kontakt med romarna och införlivades så småningom genom territoriell expansion av imperiet i Mindre Asien, Cyrenaika, Europa och Nordafrika. Före den romerska perioden var Europa främst ockuperat av barbariska stammar; samhällen där inget skriftspråk, rättssystem eller alternativ styrningsmekanism fanns på plats. När vi diskuterar de antika civilisationernas framsteg är det genom överföringen av lag, läskunnighet och ordning som vi finner källan till tillbakablick på tidiga ekonomiska former.


I Feinman och Nicholas, Perspectives on Political Economies, svårigheterna... Verk som citeras Buck-Norss, S. The Dialectics of Seeing: Walter Benjamin and the Arcades Project. Cambridge, MA: The MIT Press, Benjamin, W. Das Passagen Werken. Bitros, George C.

No comments:

Post a Comment