Friday, December 31, 2021

Exempel på en litteraturöversiktsuppsats

Exempel på en litteraturöversiktsuppsats



Medicinsk tidskrift för intensivvård. New York: AMACOM Division of American Management Association. Författarna försökte testa sin hypotes att "om långvarigt överdrivet spelande verkligen är förknippat med förändrad känslomässig bearbetning, borde [det] ... Du borde ha en uppfattning om vad du kommer att granska för att effektivt söka efter referenser och för att göra en tydlig sammanfattning av forskningen om det. Vaughn et al, exempel på en litteraturöversiktsuppsats.





Exempel på slutsats av litteraturgranskning



En litteraturöversikt är en integrerad analys - inte exempel på en litteraturöversiktsuppsats en sammanfattning-- av vetenskapliga skrifter som är direkt relaterade till din forskningsfråga. Det vill säga, den representerar litteraturen som ger bakgrundsinformation om ditt ämne och visar en överensstämmelse mellan dessa skrifter och din forskningsfråga. En litteraturöversikt kan vara ett fristående arbete eller introduktionen till en större forskningsartikel, exempel på en litteraturöversiktsuppsats, beroende på uppdraget. Lita mycket på de riktlinjer som din instruktör har gett dig. Litteraturrecensioner: En översikt för doktorander av North Caroline State University Libraries.


Din åsikt räknas! Ge oss feedback. Sök i den här guiden Sök. Hem Vad är en litteraturrecension? Vad är en litteraturrecension? En litteraturrecension är inte: bara en sammanfattning av källor en gruppering av breda, orelaterade källor en sammanställning av allt som har skrivits om ett visst ämne litteraturkritik tänk engelska eller en bokrecension Så, vad är det då? Varför är det viktigt? En litteraturöversikt är viktig eftersom den: Förklarar bakgrunden till forskning om ett ämne. Demonstrerar varför ett ämne är viktigt för ett ämnesområde. Identifierar stora teman, exempel på en litteraturöversiktsuppsats, begrepp och forskare om ett ämne. Identifierar kritiska luckor och punkter av oenighet.


Diskuterar ytterligare forskningsfrågor som logiskt sett kommer ur de tidigare studierna. Litteraturrecensioner: An Overview for Graduate Students Litteraturrecensioner: An Overview for Graduate Students av North Caroline State University Libraries. Rapportera ett problem. Ämnen: Allmänt.





exempel på stipendieuppsatsformat



Eftersom varje källa har sin egen referensram för MOP, är det avgörande att strukturera granskningen på ett så logiskt konsekvent sätt som möjligt. Det betyder att skriften antingen bör struktureras kronologiskt, tematiskt eller metodologiskt. Att bryta ner dina källor baserat på deras publiceringsdatum är ett bra sätt att hålla en korrekt historisk tidslinje. Om den tillämpas på rätt sätt kan den presentera utvecklingen av ett visst koncept över tid och ge exempel i form av litteratur. Men ibland finns det bättre alternativ vi kan använda för att strukturera kroppen. Ibland kommer huvudidén bara att bli bländande från ett stycke litteratur. Andra gånger kan författaren behöva söka efter exempel för att bevisa sin poäng. En erfaren författare kommer vanligtvis att presentera sina källor efter styrka.


Som framgår av terminologin fokuserar denna typ av strukturering på de metoder som används för att presentera det centrala konceptet. Genom att visa upp de olika metoderna som används för att skildra MOP, kan författaren jämföra dem baserat på saker som svårighetsgrad, etik och övergripande påverkan. Efter att ha diskuterat den informationen är nästa steg att presentera betydelsen av informationen med hänvisning till vår nuvarande värld idag. Med andra ord, hur kan läsaren ta informationen och tillämpa den på dagens samhälle? Från den punkten avslutar vi med ett brödsmulespår. Detta ger dem ett sätt att undersöka ytterligare – vilket innebär att läsaren kan fundera över var diskussionen ska gå härnäst. Studenter underskattar ofta vikten av att planera strukturen på sina papper i förväg.


Detta är dock inte ett klokt tillvägagångssätt. Att ha en grov APA-litteraturöversikt eller andra stilkonturer hjälper dig inte bara att följa rätt format och struktur, utan kommer också att göra skrivprocessen enklare och hjälpa till att säkerställa att du inkluderar all viktig information utan att missa något. Hur man skriver en litteraturrecension: Som du redan vet från strukturavsnittet i den här guiden, har varje del av din litteraturrecension sin egen viktiga roll. Respektive, du bör skapa din disposition samtidigt som du håller den allmänna introduktionen-kropp-slutsatsstrukturen i åtanke och säkerställer att varje avsnitt uppfyller sina egna mål.


Det är dock viktigt att komma ihåg att en litteraturgranskningskontur skiljer sig något från konturerna av andra typer av uppsatser eftersom den inte ger ny information. Den fokuserar på befintliga studier som är relevanta för huvudämnet. Här är ett exempel på en litteraturöversikt om ämnet ebolaviruset för att hjälpa dig att få det rätt:. Förhoppningsvis kommer detta exempel att hjälpa dig att strukturera ditt eget papper. Oavsett om du skriver en litteraturöversikt inom ramen för ett stort forskningsprojekt t. avhandling, avhandling eller annat eller som en fristående uppgift, förhåller sig tillvägagångssättet du bör ta för att skriva i allmänhet detsamma. Detta är förmodligen den enda fråga du kan vända dig till på olika sätt beroende på om din litteraturgenomgång kommer i ett forskningsarbete eller en separat uppgift helt och hållet.


Om du skapar en litteraturöversikt som en del av ett annat arbete måste du söka efter litteratur relaterad till dina huvudsakliga forskningsfrågor och problem. Om du skriver det som en fristående uppgift, måste du välja ett relevant ämne och en central fråga som du ska samla litteraturen på. Tidigare i den här guiden föreslog vi några engagerande ämnen för att vägleda din sökning. När du har ett klart definierat ämne är det dags att börja samla in litteratur för din recension. Vi rekommenderar att börja med att sammanställa en lista med relevanta nyckelord relaterade till din centrala fråga – för att göra hela forskningsprocessen mycket enklare och hjälpa dig att hitta relevanta publikationer snabbare.


När du har en lista med nyckelord, använd dem för att söka efter giltiga och relevanta källor. Se nu till att endast använda pålitliga källor, som källor från universitetsbibliotek, vetenskapliga onlinedatabaser, etc. När du har hittat några källor, se till att definiera om de faktiskt är relevanta för ditt ämne och din forskningsfråga. För att spara tid kan du läsa abstracts för att få allmänna uppfattningar om vad tidningarna handlar om, istället för det hela. Under hela din forskning kommer du sannolikt att hitta massor av relevant litteratur att inkludera i din litteraturgenomgång. Vid det här laget gör många elever misstaget att försöka passa in alla sina insamlade källor i sina recensioner. För att utvärdera vilka källor som är värda att ta med i din recension, tänk på följande kriterier:.


Och se till att få dina citat på plats tidigt. Om du citerar de valda källorna i det inledande skedet, kommer du att ha lättare att skapa din kommenterade bibliografi senare. Innan du kan gå vidare till att beskriva och skriva din litteraturgenomgång, är det sista steget att fastställa relationerna mellan de studier som redan finns. Att identifiera relationerna kommer att hjälpa dig att organisera den befintliga kunskapen, bygga en solid litteraturöversikt och vid behov ange ditt eget forskningsbidrag till ett specifikt område. Här är några exempel: Vanliga trender kan inkludera fokus på specifika grupper av människor i olika studier.


Det kan finnas ett ökat intresse bland de flesta forskare för vissa aspekter av ämnet när det gäller nyckelteman. Motsägelser kan innefatta viss oenighet om teorierna och resultaten av en studie. Och slutligen, luckor hänvisar oftast till brist på forskning om vissa aspekter av ett ämne. Även om studenter tenderar att försumma det här stadiet, är utformning ett av de viktigaste stegen för att skriva varje akademisk uppsats. Dessutom, att ha en grov uppfattning om vad du ska skriva om i tidningen hjälper dig att få det rätt snabbare och enklare. Tidigare i den här guiden diskuterade vi redan den grundläggande strukturen för en litteraturöversikt och gav dig ett exempel på en bra disposition.


Efter att ha hittat och skapat alla dina källor, anteckningar, citat och en detaljerad översikt kan du äntligen komma till skrivdelen av processen. De flesta elever gör ett vanligt misstag och hoppar över det sista steget i processen, som inkluderar korrekturläsning och redigering. Litteraturrecension. Denna artikel granskar aktuell litteratur om orsakerna till läkemedelsfel för att fastställa några bästa praxis inom omvårdnad för att förhindra dessa fel. I en artikel i [ Eftersom varje elev är annorlunda från en annan, får eleverna olika riktlinjer och instruktioner. De lär sig många alternativ för att förstå information och skapa olika idéer. Denna metod för undervisning [ Sammanfattning Vårt liv är en myriad av komplexa känslor, en som talar om otaliga gester av glädje och triumf.


Kort sagt är våra liv menade att levas till [ Historien har visat på många stora problem som har funnits på arbetsplatsen för frågor om sexuella trakasserier och jämställdhet. Även om det är viktigt att undersöka båda fallen [ Inledning Syftet med denna uppgift är att analysera den forskning som hämtas för att avgöra om forskningen skulle ge upphov till framsteg inom omvårdnadsteoretisk forskning. Ämnet jag har [ Cubero, C. Situationsanpassat ledarskap och personer med funktionsnedsättning. Arbete, 29, s. Hersey, P. Paul Hersey definierar situationsbetingade ledarskapstermer. Distansarbete under 2000-talet, 8 4 , sid. Individuell programmatisk bedömning baserad på litteraturöversikt av medling och opinionsbildning inom en human service-byrå.


Den mänskliga servicebyrån som tidningen kommer att baseras på är "HEMLÖSA VETEANS. Uppsatsen avslutar med att diskutera huruvida opinionsbildning eller medling kan vara lämpligare för denna hemlösa veteranspecifika befolkning. De tre organisationerna som presenteras i denna uppsats är Department of Veteran Affairs, National Coalition for Homeless Veterans och Volunteers of America. Var och en har sin egen blandning av opinionsbildning och medling. Department of Veteran Affairs Denna DVA tillhandahåller information om bostadsstöd, arbetsträning och utbildning för att hjälpa hemlösa veteraner att säkra säkra, stabila bostäder och uppnå självförsörjning.


Dessutom har denna organisation tagit avgörande... asp National Coalition for Homeless Veterans. Videospelsvåld Litteraturöversikt I januari försökte psykologen Christian Montag och ett team av tyska forskare utforska kopplingen mellan vanligt videospel och minskad känslomässig eller kognitiv förmåga, och resultaten av deras studie publicerades i en artikel med titeln Does Excessive Play av våldsam förstapersonsskjutare-videospel dämpar hjärnaktiviteten som svar på känslomässig stimuli? Montag och hans kollegor utökade om övervägande del av empiriska bevis som observerats av liknande forskning, som konsekvent har producerat data som indikerar direkta och indirekta kopplingar mellan videospel och beteendeproblem, och postulerade slutligen att "funktionell magnetisk resonanstomografi fMI kan rita en mer fin- avstämd bild med avseende på potentiella influenser från våldsamma videospel genom att tillhandahålla en länk mellan förändrad hjärnaktivitet och våldsamt videospel" Författarna försökte testa sin hypotes att "om långvarigt överdrivet spelande verkligen är förknippat med förändrad känslomässig bearbetning, [det] skall….


Referenser Montag, C. Dämpar överdrivet spelande av våldsamma first-person-shooter-videospel hjärnaktiviteten som svar på känslomässiga stimuli?. Biological Psychology, 89 1 , PPD Litteraturöversikt Detta arbete i skrift syftar till att besvara frågan om vad sambandet är mellan våld i hemmet, sexuella övergrepp och kvinnor med depression under förlossningsperioden. I detta syfte kommer detta arbete att innebära en omfattande genomgång av litteratur inom detta område. Den granskade litteraturen kommer att vara den som finns i vetenskapliga publikationer och tidskrifter och andra publikationer av professionell eller akademisk och referentgranskad karaktär.


Problemformulering Jana L. Jasinski med titeln "Graviditet och våld i hemmet" säger att uppskattningar av våld mot kvinnor indikerar att cirka två miljoner kvinnor "utsätts för fysiska övergrepp årligen och mer än 50 miljoner överfalls under sin livstid". Referenser Boyd, RC, Le, HN och Somberg, R. Arch Women's Ment Health 8: Jasinski, J Mödrar med depressiva symtom Graviditet och våld i hemmet: En recension av litteraturen. Univ of Southern California. Resilienslitteraturgranskning om resiliens Detta dokument kommer att diskutera en litteraturgenomgång om resiliens.


För att vi bättre ska förstå innehållet i denna forskning, låt oss först definiera och förstå vad termen resiliens betyder. Resiliency i detta dokument kommer att kopplas till frågor som rör barns och ungdomars psykologiska och beteendemässiga kapacitet eller tillstånd. Rak och Patterson i sin studie Promoting Resilience in At-Risk Children, indikerar Hauser och hans kollegors definition av resiliens som förmågan hos dem som utsätts för identifierbara riskfaktorer att övervinna dessa risker och undvika negativa resultat som brottslighet och beteendeproblem, psykisk missanpassning, akademiska svårigheter och fysiska komplikationer.


Stadiet av tonåren betraktas som den fas där den psykologiska och beteendemässiga grunden för en tonåring bildas och orsakar en stor effekt på hans individualitet under hela hans livsmognad. Dessa grunder kan påverkas... Bibliografi Benard, B. Främja motståndskraft hos barn. Educational Leadership, Bosworth, K. Från teori till praktik: Skolledares perspektiv på motståndskraft. Journal of Clinical Psychology, 58 3 , D'Imperio, R. Resiliente och stresspåverkade ungdomar i urban miljö, 29 1 , Anhängare av terapin medger att brist på kunskap och utbildning har gjort en omfattande implementering av TH problematisk.


I en kanadensisk studie av Kenneday, J. et al. Referenser Busch, M. Snabb implementering av terapeutisk hypotermi i komatösa hjärtstoppsöverlevande utanför sjukhus. ACTA Anaethesiol Scandinavica, 50 10 : Castren, M. Skandinaviska kliniska riktlinjer för terapeutisk hypotermi och vård efter återupplivning efter hjärtstopp. ACTA Anaethesiol Scandinavica, 53 3 : Eisenburger, Philip, et al. Terapeutisk hypotermi efter hjärtstillestånd. Current Opinion in Critical Care, 7: Söktips och tricks Det finns ett antal sätt att hitta relevant akademisk litteratur. En av de viktigaste följderna av detta är att du måste planera din sökning lite mer omfattande.


Det första steget är att du vill noggrant definiera dina sökord Fonseca, För en akademisk databas har sökord... Human esources Litteraturöversikt I en artikel med titeln "Management Derailment: Personality Assessment and Mitigation", som publicerades i American Psychological Association Handbook of Industrial and Organizational Psychology i , forskargruppen Joyce Hogan, obert Hogan och obert B. Kaiser genomförde en grundlig litteraturgenomgång i ämnet ledningsurspårning. Genom att undersöka vetenskapliga artiklar och fallstudier försökte granskarna avgöra varför ett märkligt fenomen inom studiet av mänskliga resurser konsekvent har uppstått.


Inriktningen av författarnas forskning... Referenser Hogan, J. Ledningsavspårning: Personlighetsbedömning och begränsning. American Psychological Association Handbook of Industrial and Organizational Psychology, 3, Deltagarna fyllde i ett McGill Questionnaire i kort formulär, en Arthritis Self-Efficacy Scale och Fibromyalgia Impact Questionnaire för att mäta sina nivåer av smärta under de senaste veckorna. Vad forskarna fann genom statistisk analys var självhanteringsstrategier som minskade smärta över tid var mest effektiva i gruppen som exponerades för guidade bildtekniker. Nivån av terapi med guidad bildspråk var inte i sig signifikant, utan mer av det faktum om det var närvarande i patientens terapi eller inte.


Detta hjälper till att illustrera effektiviteten av guidade bilder för att hantera långvarig kronisk smärta när det inte finns några grundläggande botemedel inom traditionella terapeutiska metoder. Smärtbehandlingssymtom förbättrades, men symtomen överlag kvarstod. Detta visar att guidad bild inte är ett botemedel i sig, utan snarare ett effektivt sätt att minska och hantera smärtan som finns vid kroniska tillstånd som fibromyalgi. Referenser Ferrell, Betty R. Menzies, V. Effekter av guidad bildspråk på resultat av smärta, funktionell status och själveffektivitet hos personer som diagnostiserats med fibromyalgi. Weydert, J. Utvärdering av guidad bildspråk som behandling för återkommande buksmärtor hos barn: en randomiserad kontrollerad studie. BMC pediatrics, 6 1 , Utbildning Litteraturöversikt Närhelst den oroande nyheten om ännu en skolskjutning slår sönder tonåren för oskyldiga tonåringar, fokuserar nationella medier, berörda föräldrar och ansträngda pedagoger återigen sin kollektiva uppmärksamhet på mobbningsepidemin som förlamar amerikanska skolor.


I kölvattnet av massakern på Columbine High School som krävde 13 människoliv och skjutningarna i Virginia Tech som dödade 32 elever och lärare, tar nyligen tragedier som den som inträffade på Sandy Hook grundskolan konsekvenserna av skenande mobbning i skolor tillbaka till den nationella framkanten. medvetande. Även om förlusten av människoliv i samband med dessa fruktansvärda incidenter, och urholkningen av självförtroendet till följd av okontrollerad mobbning, är tragedier som får samhället att sörja kollektivt, är det möjligt att den minskade säkerheten i vår nations skolor också har minskat förmågan att moderna studenter för att uppnå akademisk excellens. Medan ett orsakssamband mellan...


Referenser Cuero, K. Du önskar att den kunde tala för sig själv. Issues in Teacher Education, 17, Hämtad från www. Eipstein, M. Minska beteendeproblem i grundskolans klassrum. IES Practice Guide. Vad fungerar. Att utvärdera teoretiska ramar hjälper också till att avgöra om strukturen styr forskningsstudien. Denna process innebär identifiering av konstruktioner eller begrepp, bedömning av definitioner, samband, variabler, hypoteser, metodik och resultat. Diskussionsfråga två: Kommer det alltid att finnas en teoretisk ram som stämmer överens med ditt valda studieämne?


Varför eller varför inte? Teoretisk ram innebär insamling av kombinerade begrepp som i huvudsak inte är väletablerade Aparasu, Teoretisk ram bestämmer vad en forskare mäter och den statistiska länken att leta efter. Genom teoretiska ramar engagerar forskare förutfattade meningar. Till exempel anser vissa människor att människor är opålitliga och lata. Sådana grundläggande föreställningar om mänskligt temperament påverkar hur en forskare ser på saker och ting när han bedriver en forskning. I detta avseende är det ett enormt problem att inte förstå den faktiska ramen. Referenser Aparasu, R. Forskningsmetoder för farmaceutisk praxis och policy. New York: Pharmaceutical Press. Beck, C. Routledge internationell handbok för kvalitativ omvårdnadsforskning.


New York: Routledge. Stevens, Critique of a Literature eview: Obesity Prevention Interventions for Middle School Age Children of Ethnic Minority: A eview of the Literature Är sökstrategin och sökkriterierna tydliga? Vad ingår i sökkriterierna? Forskningsstrategin och sökkriterierna beskrivs tydligt i flera avsnitt av litteraturöversikten. Författaren identifierar "söktermer" och "syfte" med recensionen i uppsatsens sammanfattning. Stevens förklarar att litteraturen söktes efter nyckeltermer relaterade till syftet med att hitta "interventioner för att minska fetma hos barn i mellanstadieåldern av etnisk minoritet. Referenser: Stevens CJ, Obesity Prevention interventions for middle school-age children of etnic minority: a review of the litteratur.


J Spec Pediatr Nurs ; 15 3 Värdet av denna fallstudie är demonstrativt. Det visar hur beredskapsplanering kan användas, men det säger ingenting om resultatet. Det visade sig att deltagare i scenarioplanering har en tendens att göra en mental förändring mot intuitivt baserade beslutsstilar efter deras deltagande i scenarioplaneringsprocessen. Denna studie använde ett begränsat urval från ett enda företag. Studien visar dock att detta kan vara ett intresseområde för framtida studier. Den undersökte effekten av scenarioplaneringsprocessen på individer snarare än på företaget som helhet. Denna studie var unik i sin inställning till scenarieplanering.


En majoritet av studierna som hittades i denna litteraturöversikt närmade sig scenarioplanering utifrån hela organisationens synvinkel och dess inverkan på... Referenser Barker, V. Strategiska förändringar i vändningsprocessen: teori och empiriska bevis. Strategisk ledningstidning. Smek, J. Ta ditt tredje drag först. affärsrecension från Harvard. Caughron, J. Projektplanering: Effekterna av att använda formella planeringstekniker på kreativ problemlösning. Kreativitet och innovationsledning. Chermack, T. Effekterna av scenarieplanering på deltagarnas beslutsfattande stil. Human Resource Development Kvartalsvis Salvia Officinalis en Litteraturöversikt Introduktion och användningshistorik Salvia officinalis, eller salvia, kallas också trädgårdssalvia eller vanlig salvia.


Bladen är gråaktiga till färgen, och blommorna är lila eller blå Watters, men det har nu naturaliserats på ett antal platser över hela världen. Dess historia är lång, mestadels beskriver både kulinariska och medicinska användningsområden. Modern tid har också sett dess popularitet öka som en prydnadsträdgårdsväxt Kintzios, Det finns många andra arter som också bär det vanliga namnet "salvia. Salvia beskrevs först av Carl Linnaeus och har odlats i århundraden Sutton. Dess helande egenskaper är imponerande, och den används också i... Referenser Akhondzadeh, S. Salvia officinalis extrakt vid behandling av patienter med mild till måttlig Alzheimers sjukdom: en dubbelblind, randomiserad och placebokontrollerad studie.


Journal of Clinical Pharmacological Therapy, 28 1 : 53 -- 9. Clebsch, B. Den nya Salvias bok. NY: Timber Press. Dos Santos-Neto, L. L, De, V. Användningen av örtmedicin vid Alzheimers sjukdom -- en systematisk översikt. Evidensbaserad komplementär och alternativ medicin: eCAM 3 4 : -- 5. Iuvone, T. Kryddan salvia och dess aktiva ingrediens rosmarinsyra skyddar PC12-celler från amyloid-beta-peptid-inducerad neurotoxicitet. The Journal of Pharmacology and Experimental Therapeutics, 3: -- 9. Det mesta av litteraturen handlar om hälsovårdsfrågor som upplevts i USA eller Europa. det finns en liten mängd litteratur om sjukvård i Malaysia har sällan något att göra med klinikens. Den här studien skulle kunna hjälpa, i ett litet mått, att lindra det problemet.


orks Citerad Chowdhury, N. Verk som citeras Chowdhury, N. I det disjunktiva tillvägagångssättet är man begåvad om man har en hög nivå i någon av de förmågor som tillskrivs begåvning. I grund och botten antyder disjunktiva definitioner att det finns olika och distinkta former av begåvning och leder till den logiska slutsatsen att program måste vara mångfacetterade för att hantera dessa olika typer av begåvning på ett adekvat sätt" Borland, , s. Enligt vissa pedagoger Borland har denna hållning vissa praktiska problem när det gäller utvecklingen av läroplaner och identifieringsfrågor; det är uppenbarligen svårare att identifiera begåvade barn inom ett brett spektrum av olika typer av intelligens, var och en med olika kriterier för begåvning.


Konjunktiva teorier och uppfattningar om begåvning är mer integrerande och holistiska i design. Ett exempel…. Konstruktionen av begåvning. Peabody Journal of Education, 72 , Hämtad 7 april, , från Questia-databasen:. Kommenterad litteraturöversikt Carlitz, R. Förbättring av transparens och ansvarighet i budgetprocessen: En bedömning av de senaste initiativen. Development Policy Review, 31 1 , SS Författaren till denna artikel är professor i statsvetenskap vid University of California, ett exempel på hans behärskning och kunskaper i ämnet. Artikeln understryker vikten av transparens och ansvarighet i budgetprocessen.


Med hänvisning till empirisk litteratur påpekar författaren att även om det inte finns någon allmänt accepterad metod för att säkerställa transparens och ansvarsskyldighet i förvaltningen av den offentliga budgeten, så finns det fyra viktiga framgångsingredienser: produktion av giltig information, allianser mellan intressenter, juridiskt bemyndigande och internationellt stöd. Ökad transparens och ansvarsskyldighet i budgetprocessen är avgörande för att säkerställa effektiviteten i allokeringen av offentliga finanser, främja skattedisciplin, minimera korruption och förskingring av offentliga medel, och viktigast av allt, öka allmänhetens förtroende för offentliga institutioner.


Elementet av intressent... Dörrpolicy -- Utvidgning av litteraturrecension Kommenterad bibliografi Roterande dörrmedlemmar irst Street -- Där människor och policy interagerar. aspx Detta underrättelseverktyg följer kongressmedlemmar som går genom svängdörren. Kongressmedlemmarna som har avslöjat sin lobbyverksamhet och kongressmedlemmar som tidigare arbetat som lobbyister spåras i irst Street-databasen. Informationen inkluderar de organisationer de representerar, vilken typ av arbete de har utfört och för närvarande utför. Prenumeranter på denna databas inkluderar förespråkare från advokatbyråer, medlemsbaserade föreningar, lobbyorganisationer och andra. Forskningsinstrumentpanelen kan anpassas och sparas, kontaktlistor kan upprättas och bokmärken kan skapas för personer, frågor och organisationer av intresse.


Resursen är omfattande och värdefull för alla som behöver göra seriös forskning. eller syftet med det här projektet, webbplatsen är användbar för demonstrationer av... Denna presidentorder är viktig eftersom den uttrycker reglerna om intressekonflikter i klartext som lätt kan förstås och kommas ihåg av alla parter som den gäller, och den säkerställer att alla parter har läst och. Han säger att rädsla också kan begränsa en persons förmåga att avslöja sig själv och denna rädsla inkluderar: "rädsla för att kollegor ska bli förlägenhet, rädsla för patientens reaktion och rädsla för rättstvister" p. Avslöjande har nu kommit att inta en viktig plats på den politiska agendan.


De flesta tror nu att de måste ha tillgång till information om en yrkesman eller ett förfarande som kan orsaka allvarlig skada. IOM:s rekommendationer i detta avseende föreslår tillgång till information och säger att "förfrågningar från leverantörer om konfidentialitet och skydd från ansvar verkar olämpliga i detta sammanhang. Även om processen skulle ta lite tid att slutföra, har Veterans ffairs V Medical Center i Lexington, Kentucky, börjat arbeta med det. Steve Kraman på Lexington V-sjukhuset förklarar varför avslöjandet gjordes obligatoriskt, "Vi började inte göra det här... Altman, I. Berkowitz Ed. New York: Akademisk. Kohn, J. Corrigan, M. Donaldson, red., To Err is Human: Building a Safer Health System Washington, DC: National Academy Press. Osterweil, "Sanning eller konsekvenser: Minskar avslöjande riskexponering?


Författarna påpekar att eftersom vissa företag kämpar för att återuppfinna sättet de bedriver marknadsforskning under det nya millenniet, anses de vara "lärande organisationer" Malhotra, et al. Artikeln presenterar viktig praktisk information om hur företag bör bedriva forskning. Till exempel borde kvalitativ forskning bedrivas med ett "postmodernt" tillvägagångssätt, som använder metoder för "konstnärlig tolkning" och förkastar det gamla sättet att göra saker som att skicka ut undersökningar för att avgöra vad konsumenterna föredrar. Uppdaterad kvalitativ forskning använder datorstödd data och omfattar kreativa metoder. På den kvantitativa forskningssidan förespråkar författarna automatiserad "data mining"; nya databaser bör innehålla obegränsad information om utländska produktmarknader Malhotra, nyckelresultat: Att genomföra undersökningar är...


Verk som citeras Catterall, Miriam och Maclaran, Pauline. Undersök konsumenter i virtuella världar: En cyberrymdens odyssé. Journal of Consumer Behaviour, 1 3 , Malhotra, Naresh K. Marknadsundersökningar under det nya millenniet: Nya frågor och trender. Participative Management: analys och litteraturgenomgång av en teori -- Har den fortfarande relevans 2000-talets ledning Vilka är styrkorna och svagheterna med denna teori? En av styrkorna med teorin om deltagande ledning är att den gör det möjligt för organisationer att eliminera onödiga och kostsamma lager av ledningsbyråkrati. Genom att implementera konceptet teamledarskap och arbetslag kan det ge anställda möjlighet att fatta omedelbara, praktiska beslut snarare än att förlita sig på ledningen. Det skapar alltså en smidigare ledningsstruktur och en större känsla av lojalitet mot organisationen när anställda kan ansvara för allt från rekrytering, avskedande, korrigerande åtgärder, budgetering, utbildning och utvecklingssamtal.


Arbetslag uppmuntras, med deltagande ledning, att "sätta upp mål som är kongruenta med organisationens och utveckla strategier för målimplementering. Bibliografi Lear, Robert. Sept "Döda hästar på företagets gräsmatta: snabbt beslutsfattande genom att undvika en tendens att förlita sig överdrivet på ett deltagande eller självbefogat förhållningssätt till ledningen - Speaking Out. Mittler, James E. Hösten "Det är inte ledningens kvalitet - det är handling. Hämtad på Hitta artiklar den 16 augusti systematisk litteraturgenomgång tar upp ämnet vad föräldrar behöver veta och kan göra för att förbättra utvecklingsresultaten för sina barn med mycket låg födelsevikt, efter utskrivning från neonatal intensivvårdsavdelning. Det här ämnet är viktigt eftersom spädbarn med mycket låg födelsevikt, som grupp, har särskilda behov.


Och genom att ta itu med dessa saker kan föräldrar förbättra sitt barns utveckling. Systematisk litteraturöversikt: Vad föräldrar behöver veta och kan göra för att förbättra utvecklingsresultaten för sina barn med mycket låg födelsevikt Denna systematiska litteraturöversikt tar upp ämnet om vad föräldrar behöver veta och kan göra för att förbättra utvecklingsresultaten av deras mycket låga födelse vikt barn, efter utskrivning från neonatal intensivvårdsavdelning. Detta papper…. Referenser Cusson, R. Faktorer som påverkar språkutvecklingen hos för tidigt födda barn. Journal of Obstetric, Gynecologic and Neonatal Nursing, 32 3. Feldman, R. Jämförelse av hud-mot-hud känguru och traditionell vård: föräldraskapsresultat och utveckling av för tidigt födda barn. Pediatrik, 1.


Omvårdnad och hjälp att söka av mödrar till spädbarn med låg födelsevikt och mödrar till spädbarn med normal födelsevikt. Folkhälsovård, 27 4. Ment, L. Förändring i kognitiv funktion över tid hos spädbarn med mycket låg födelsevikt. JAMA, 6. särskilt ämne som man har valt och vad som har behandlats i det bredare ämnesområdet för det ämnet John, För att kunna tillämpa relevant vetenskaplig kunskap måste den hämtas från den stora mängden tillgänglig litteratur. Detta görs i en litteraturöversikt. Att grunda tillämpningen av den nuvarande litteraturen på en systematisk översikt skiljer sig från den opportunistiska tillämpningen av litteratur. Påståenden i publikationer stöds ofta av en eller några referenser, även om det finns mycket mer litteratur om ämnet.


I de ideala fallen inkorporerar det citerade arbetet den aktuella litteraturen på ett lämpligt sätt. Det finns flera sätt genom vilka en litteratur kan göras. Mest…. Referenser Aken, J. Problemlösning i organisationer: En metodisk handbok för handelsstudenter. USA: Cambridge University Press. Bryman, A. Företagsforskningsmetoder. Leda ett effektivt och etiskt forskningsprojekt.

No comments:

Post a Comment