Tuesday, February 8, 2022

Essä om bevarande av skog

Essä om bevarande av skog



Sekundär engelska 12 Engelska klass 6 Engelska e-bok Klass 10 Engelska e-bok Klass 7 Engelska e-bok Klass 8 Engelska e-böcker Klass 11 Engelska e-böcker Klass 9 Engelska Essä Engelska Exempel Papers 12 eVirtualGuru Allmän kunskap Allmän kunskap Januari Geografi Geografi 12 geografi E-böcker 11 högre klasser Essä om bevarande av skog Sr. Även noshörningarna måste få en bättre affär än vad de får nu. Det är både ett sätt att leva och en aspekt av kulturen för dessa människor. De omfattande plantagerna som regeringen tagit upp har öronmärkts till industrier och gemene man fortsätter att känna bristen på bränsleved. Medverkan av icke-statliga organisationer kan gå långt i bevarandet och förbättringen av våra skogar. Brand är en annan viktig faktor i förstörelsen av skog, uppsats om bevarande av skog.





Liknande uppsatser



Översvämningar, befolkningsproblem och andra miljöfaror har ökat. Miljöfarorna i det här landet har inte nått det stadium som råder i flera högt industrialiserade länder. Vi är dock på väg mot det. Brist på adekvat vegetationstäcke i avrinningsområdena eller vattendelar i våra floder och vattendrag, exploatering av våra kulleskogar urskillningslöst för att möta befolkningens ständigt ökande behov, uppsats om bevarande av skog, det urskillningslösa hackandet, uppsats om bevarande av skog, bete och bränder har resulterat i stora förluster för landet i form av jorderosion, översvämningar och skador på föryngringen.


Sedan självständigheten har landet förlorat över fyra lakh hektar skog - en värdefull och förnybar energikälla - på grund av urskillningslöst frigörande av mark för jordbruk när man vet att det som behövs är en mer intensiv odling och inte omfattande nedsänkning på grund av bevattning och kraft projekt, röjning av högspänningslinjer, för rehabilitering av exproprierade och andra kategorier av människor, utveckling av kolonier, kommandoområden, etc. med tillräckliga skyddsåtgärder mot miljörisker. Först nyligen bildades den nationella kommittén för miljöplanering och samordning för att ta en titt på flera projekt ur en ekologisk synvinkel som staterna skickade till planeringskommissionen för godkännande.


Det är onödigt att här ange de många fördelarna med vegetation när det gäller att förbättra klimatförhållandena, upprätthålla strömflödet, bevara marken och allmänt underhåll av ekosystemet inklusive flora och fauna. Skogsjordar välfyllda med djuprotade träd har en lagringskapacitet som varierar från 50 till 2,00, uppsats om bevarande av skog, cusecs vatten per kvadratkilometer. Skogens struktur har betydelse för dess påverkan på bullereffekten. Ju tätare undervåningen och markvegetationen är och ju mer uttalad den vertikala stängningen av skogsbeståndet är, desto högre är dess uppsats om bevarande av skog kapacitet.


En 50 m bred park kan minska trafikbullret med 20 till 30 decibel. Skog ger alltså ett indirekt skydd mot buller. En hektar av en skog av lövbladiga träd skulle samla minst 30 till 50 ton damm, förutom skogens användbarhet ur rekreationsaspekten och för att bevara vilda liv. Människorna som bor i byarna behöver för sin dagliga näring bränsle för sin matlagning och andra behov, foder till sin boskap, gödningsmedel för sina åkrar och småvirke för sina hus på landet och jordbruksredskap, bambu för en mängd olika användningsområden. Läget i tätorter för medel- och låginkomstgrupper är värre. Med andra ord blir träden grunden för all näring och bevarande av miljön.


Ekologiska hänsyn har inte haft hög prioritet i många utvecklingsländer. Lyckligtvis har medvetenheten om ekologiska konsekvenser ökat snabbt, och miljöhänsyn skulle i allt högre grad påverka skogsutvecklingspolitiken och -strategin över hela världen. Stora områden av kullarna i nordöstra Indien, Orissa, uppsats om bevarande av skog, M. Detta är ett allvarligt hot mot den ekologiska balansen i dessa områden, vilket resulterar i en snabb förstörelse av flora och fauna i bergsregionerna och uppsats om bevarande av skog jorderosion och översvämningar. Det är både ett sätt att leva och en aspekt av kulturen för dessa människor. Det enda sättet på vilket skiftande odling kan kontrolleras är genom agro-skogsbruk.


Taungya-odling, Agrisilvi-kultur utövas i Indien för att odla skogsgrödor i samband med jordbruksgrödor där det är stort tryck på marken i norra U. och Kerala. A uppsats om bevarande av skog exempel på agro-skogspraxis är Paper Industries Corporation i Filippinerna som har initierat skiftande odlare för att odla Albizzia falcatoria för massa med hjälp av Världsbanken genom utvecklingsbanken i Filippinerna. En liknande åtgärd, anpassad till våra lokala förhållanden, skulle bidra till den ekologiska balansen i kullarna. Indiens regering genom I.


har med rätta utgjort en arbetsgrupp för agro-skogsbruk för regionen Ganga, Brahmaputra, Barak. Att göra uppsats om bevarande av skog, hängivna erfarna personer behövs för att hantera dessa fall och för att få kultivatorerna att acceptera konceptet med en fast livsstil. Essä om bevarande av skog självständighet vi har förlorat miljoner hektar skogsmark. Installation av fler termiska anläggningar och planering av kärnkraftverk samt utnyttjande av solenergi bör uppmuntras och naturskogar räddas. Skogar utgör ryggraden för många ved och massa uppsats om bevarande av skog som förbrukar ström och om skog går förlorad kan strömmen inte tas i drift. Nästan, uppsats om bevarande av skog, miljoner ton bränsleved förbrukas per år, varav endast 20 miljoner ton kommer från registrerade källor.


Detta indikerar den alarmerande takt med vilken trädtillväxten utarmas på landsbygden. Nästan fyra miljoner ton uppsats om bevarande av skog bränsle uppges behövas för kremering i landet. Nästan 80 miljoner ton värdefull trängsel förbränns som bränsle i brist på alternativt bränsle. Biogaser och andra jordbruksrester som är värdefulla som råvara för massaindustrin förbränns. För att rationalisera användningen av dessa material behövs energiplantager. Sådan energiplantage som Casuarinas och Eucalyptus kunde ses uppfödda av människor runt Bangalore och Keral i Karnataka. De omfattande plantagerna som regeringen tagit upp har öronmärkts till industrier och gemene man fortsätter att känna bristen på bränsleved.


Stora områden i Indien är utsatta för gruvdrift. Gruvor arbetade i Indien, varav det var icke-kolmineralgruvor och kolgruvor, alla sysselsatte nästan 7,45 personer. De föroreningar och hälsorisker som följer av de öppna gruvmetoderna, liksom slemdeponeringen av underjordiska gruvor utgör ett stort problem. Ekologiska åtgärder är välbehövliga för att förhindra jordtvätt, förebygga buller och damm och andra former av föroreningar, uppsats om bevarande av skog. En långtgående utveckling var den av Kudremukh Iron Ore Co. Bababudangiri Iron Ore Project har försökt bygga in miljöåtgärderna inom projektkostnaden, uppsats om bevarande av skog. Ett omfattande genomförande av socialt skogsbruk skulle innebära en förbättring av klimatförhållandena, uppsats om bevarande av skog, förbättra miljön och bygga upp en enorm potential för energiresurser utan att skada de nuvarande resurserna och ge sysselsättning till tusentals.


Den storskaliga odlingen av bambu, uppsats om bevarande av skog mycket eftertraktat material både av de rika och de fattiga, skulle lägga till ökade resurser. Behandlad bambu erbjuder utmärkta råvaror för boende av låginkomstgrupper. När det gäller bevarande av vilda djur har vårt land gjort ett berömvärt arbete med att totalt förbjuda skjutning och initiera etablering av helgedomar och nationalparker inklusive det prestigefyllda Project Tiger som också har gett uppmuntrande resultat. Bevarandet av andra arter som krokodiler och reptiler och fiskar som är hotade att utrotas behöver intensifieras. Krokodilodling har varit en enastående framgång på platser som Bangkok, och Indien borde intensifiera sådana projekt.


En mer intensiv vaksamhet behövs för att skydda vilda djur, särskilt kring projektområden. Vår elefantbestånd har minskat, även om rapporter om framfart från elefanter görs på ett sådant sätt att de får folk att tro att deras antal har ökat. I verkligheten är det åt andra hållet och människan har gjort intrång i deras livsmiljö och de är tvungna att bege sig ut på jordbruksfälten för att få mat. Under de senaste åren har en skadlig praxis utvecklats där flocken följs med eller utan hjälp av lokala stammar och hanar dödas för elfenben. Man har funnit att det har skett en gradvis minskning av antalet handjur i elefantbesättningar, uppsats om bevarande av skog.


Karnataka-Kerala-Tamil Nady-komplexet har varit hemmet för dessa patchydermer. Nedsänkningen av stora bitar av skogar har berövat dessa djur och annat vilda liv en ostörd livsmiljö. Mot denna bakgrund föreslogs det för nästan tio år sedan att utveckla en integrerad nationalpark kallad Jawahar National Park, inklusive Bandipur, Mudumalai helgedomarna i Karnataka och Tamil Nadu i området som gränsar till dessa i Kerala. Men det är olyckligt uppsats om bevarande av skog överväganden har kommit i vägen för att integrera dessa tre områden. När detta är gjort kan det inte göras bättre ansträngningar för att bevara vilda liv och med det intresse som premiärministern har för detta hoppas man att det kommer att förverkligas.


Även noshörningarna måste få en bättre affär än vad de får nu. Denuderingen i Himalaya-regionen och åtföljande översvämningar kräver ett internationellt program för vattendelarshantering med hjälp av alla angränsande länder - Pakistan, Nepal, Indien, Bangla Desh och Bhutan. En kontrollerad skogsbrukspolitik uppbackad av politisk vilja, med en långsiktig syn och inte en primitiv syn på skog, behövs idag. Vår skogspolitik bör därför resultera i att en stor del av resurserna allokeras till landsbygden, ett skogsplanteringsprogram som direkt gynnar den stora andelen av befolkningen.


Dessa kan skapa enorma sysselsättningsmöjligheter. Teknik och expertis saknas inte i vårt land för att hantera dessa utmaningar och för att tillhandahålla tydliga livsmiljöer, vatten och luft till vårt folk. Annars skulle vi inte kunna bevara våra resurser. Det sorgliga skådespelet med att röja stora delar av urskogar genom långa hyreskontrakt i länderna i Asien-Stillahavsområdet har lett till ett allvarligt bakslag i den ekologiska balansen och bristen på potentiella resurser. Man hoppas därför varmt att Indien kommer att gå vidare som ett av de ledande utvecklingsländerna, inte bara när det gäller att bevara utan också i den allsidiga utvecklingen av våra naturresurser. Skogsvård. Den mänskliga civilisationens och kulturens födelse och tillväxt har varit mycket intimt förknippad med skogarna.


Skogar har haft ett stort inflytande på människans tankesätt och sätt att leva. Till exempel är Veda och Upanishaderna, mänsklighetens äldsta kända religiösa, filosofiska och litterära monument, de direkta produkterna av skogslivet i det antika Indien. Aranyakas eller skogstexterna utgör en integrerad del av dessa äldsta testamenten om mänsklig visdom och filosofi. De kallas så eftersom de både komponerades och studerades i skogsbostäderna. De innehåller skogssiarnas, eremiternas och rishiernas kontemplation och meditation över Gud och själ. Många av de vediska gudarna är gudomliga naturkrafter. De har personifierats mycket vackert och poetiskt i psalmer och böner. I en mycket fascinerande psalm, som riktar sig till skogens ande, säger den vediska poeten:.


Prydd med doftande parfymer och hon behöver inte slita för sin mat. Moder till otämjda skogsdjur, skogens ande, jag hälsar dig! Förtroligheten med skogar har alltid varit en uppfriskande och uppiggande inflytande i mänskligt liv. Men modern materialism, girighet och överexploatering av skogar har lämnat den bittra smaken av välståndets frukter. Det har skapat en disharmoni och obalans i vår ekologi och miljö, en ondska som uppsats om bevarande av skog är intensivt insatt nu. Urbaniseringen och industrialiseringen i stor skala, under de senaste decennierna, har resulterat i massavskogning och utarmning av det gröna täcket.


Skogar är en av naturens ovärderliga välsignelser, men mänsklig konsumtion har skapat ett så stort tryck på skogarna att de nästan har försvunnit i många områden, vilket resulterat i jorderosion, översvämningar och karghet på jorden, föroreningar, klimatförändringar, torka och förstörelse av det ömtåliga ekosystemet. Försummelsen och förstörelsen av skogar kommer att få allvarliga återverkningar på våra liv. Det finns ett akut behov av att kontrollera avskogningen och minskandet av grönt täcke i Indien. Därför bör bevarandet och utvecklingen av skogar rangordnas uppsats om bevarande av skog i våra prioriteringar.


Skogarnas roll för att förbättra miljöns och livets kvalitet är bortom allt tvivel. De är en stor källa till förnybar energi och bidrar väsentligt till vår uppsats om bevarande av skog utveckling. Indien har ett område med Oklassificerat område är spritt över Om Men tyvärr krymper denna täckning snabbt på grund av vår girighet, själviskhet och felaktiga prioriteringar. Följaktligen har även djurlivet hotats och många arter av djur och fåglar har dött ut och många andra är i fara att utrotas. Indien har en skogspolitik sedan dess





personlig prestationsuppsats



Sedan självständigheten har landet förlorat över fyra lakh hektar skog - en värdefull och förnybar energikälla - på grund av urskillningslöst frigörande av mark för jordbruk när man vet att det som behövs är en mer intensiv odling och inte omfattande, nedsänkning på grund av bevattning och kraftprojekt, röjning av högspänningslinjer, för rehabilitering av exproprierade och andra kategorier av människor, utveckling av kolonier, kommandoområden, etc. med tillräckliga skyddsåtgärder mot miljörisker. Först nyligen bildades den nationella kommittén för miljöplanering och samordning för att ta en titt på flera projekt ur en ekologisk synvinkel som staterna skickade till planeringskommissionen för godkännande. Det är onödigt att här ange de många fördelarna med vegetation när det gäller att förbättra klimatförhållandena, upprätthålla strömflödet, bevara marken och allmänt underhåll av ekosystemet inklusive flora och fauna.


Skogsjordar som är välfyllda med djuprotade träd har en lagringskapacitet som varierar från 50 till 2,00 cusek vatten per kvadratkilometer. Skogens struktur har betydelse för dess påverkan på bullereffekten. Ju tätare undervåningen och markvegetationen är och ju mer uttalad den vertikala stängningen av skogsbeståndet är, desto högre är dess ljudabsorberande förmåga. En 50 m bred park kan minska trafikbullret med 20 till 30 decibel. Skog ger alltså ett indirekt skydd mot buller. En hektar av en skog av lövbladiga träd skulle samla minst 30 till 50 ton damm, förutom skogens användbarhet ur rekreationsaspekten och för att bevara vilda liv.


Människorna som bor i byarna behöver för sin dagliga näring bränsle för sin matlagning och andra behov, foder till sin boskap, gödningsmedel för sina åkrar och småvirke för sina hus på landet och jordbruksredskap, bambu för en mängd olika användningsområden. Läget i tätorter för medel- och låginkomstgrupper är värre. Med andra ord blir träden grunden för all näring och bevarande av miljön. Ekologiska hänsyn har inte haft hög prioritet i många utvecklingsländer. Lyckligtvis har medvetenheten om ekologiska konsekvenser ökat snabbt, och miljöhänsyn skulle i allt högre grad påverka skogsutvecklingspolitiken och -strategin över hela världen.


Stora områden av kullarna i nordöstra Indien, Orissa, M. Detta är ett allvarligt hot mot den ekologiska balansen i dessa områden, vilket resulterar i en snabb förstörelse av flora och fauna i bergsregionerna och accentuerar jorderosion och översvämningar. Det är både ett sätt att leva och en aspekt av kulturen för dessa människor. Det enda sättet på vilket skiftande odling kan kontrolleras är genom agro-skogsbruk. Taungya-odling, Agrisilvi-kultur utövas i Indien för att odla skogsgrödor i samband med jordbruksgrödor där det är stort tryck på marken i norra U. och Kerala. Ett anmärkningsvärt exempel på agro-skogspraxis är Paper Industries Corporation i Filippinerna som har initierat de skiftande kultivatorerna för att odla Albizzia falcatoria för massa med hjälp av Världsbanken genom Filippinernas utvecklingsbank.


En liknande åtgärd, anpassad till våra lokala förhållanden, skulle bidra till den ekologiska balansen i kullarna. Indiens regering genom I. har med rätta utgjort en arbetsgrupp för agro-skogsbruk för regionen Ganga, Brahmaputra, Barak. För att göra detta behövs hängivna erfarna personer för att hantera dessa fall och för att få kultivatorerna att acceptera konceptet med en fast livsstil. Sedan självständigheten har vi förlorat miljoner hektar skogsmark. Installation av fler termiska anläggningar och planering av kärnkraftverk samt utnyttjande av solenergi bör uppmuntras och naturskogar räddas. Skogar utgör ryggraden för många trä- och massaindustrier som förbrukar energi och om skog går förlorad kan strömmen inte tas i drift.


Nästan miljoner ton bränsleved förbrukas per år, varav endast 20 miljoner ton kommer från registrerade källor. Detta indikerar den alarmerande takt med vilken trädtillväxten utarmas på landsbygden. Närmare fyra miljoner ton bränsle uppges behövas för kremering i landet. Nästan 80 miljoner ton värdefull trängsel förbränns som bränsle i brist på alternativt bränsle. Biogaser och andra jordbruksrester som är värdefulla som råvara för massaindustrin förbränns. För att rationalisera användningen av dessa material behövs energiplantager.


Sådan energiplantage som Casuarinas och Eucalyptus kunde ses uppfödda av människor runt Bangalore och Keral i Karnataka. De omfattande plantagerna som regeringen tagit upp har öronmärkts till industrier och gemene man fortsätter att känna bristen på bränsleved. Stora områden i Indien är utsatta för gruvdrift. I , arbetade gruvor i Indien varav var icke-kolmineralgruvor och var kolgruvor, alla sysselsatte nästan 7,45 personer. De föroreningar och hälsorisker som följer av de öppna gruvmetoderna, liksom slemdeponeringen av underjordiska gruvor utgör ett stort problem.


Ekologiska åtgärder är välbehövliga för att förhindra jordtvätt, förebygga buller och damm och andra former av föroreningar. En långtgående utveckling var den av Kudremukh Iron Ore Co. Bababudangiri Iron Ore Project har försökt bygga in miljöåtgärderna inom projektkostnaden. Ett omfattande genomförande av socialt skogsbruk skulle innebära förbättring av klimatförhållandena, förbättring av miljön och uppbyggnad av en enorm potential för energiresurser utan att skada de nuvarande resurserna och ge sysselsättning till tusentals. Den storskaliga odlingen av bambu, ett mycket eftertraktat material både av rika och fattiga, skulle öka resurserna.


Behandlad bambu erbjuder utmärkta råvaror för boende av låginkomstgrupper. När det gäller bevarande av vilda djur har vårt land gjort ett berömvärt arbete med att totalt förbjuda skjutning och initiera etablering av helgedomar och nationalparker inklusive det prestigefyllda Project Tiger som också har gett uppmuntrande resultat. Bevarandet av andra arter som krokodiler och reptiler och fiskar som är hotade att utrotas behöver intensifieras. Krokodilodling har varit en enastående framgång på platser som Bangkok, och Indien borde intensifiera sådana projekt. En mer intensiv vaksamhet behövs för att skydda vilda djur, särskilt kring projektområden. Vår elefantbestånd har minskat, även om rapporter om framfart från elefanter görs på ett sådant sätt att de får folk att tro att deras antal har ökat.


I verkligheten är det åt andra hållet och människan har gjort intrång i deras livsmiljö och de är tvungna att bege sig ut på jordbruksfälten för att få mat. Under de senaste åren har en skadlig praxis utvecklats där flocken följs med eller utan hjälp av lokala stammar och hanar dödas för elfenben. Man har funnit att det har skett en gradvis minskning av antalet handjur i elefantbesättningar. Karnataka-Kerala-Tamil Nady-komplexet har varit hemmet för dessa patchydermer. Nedsänkningen av stora bitar av skogar har berövat dessa djur och annat vilda liv en ostörd livsmiljö. Mot denna bakgrund föreslogs det för nästan tio år sedan att utveckla en integrerad nationalpark kallad Jawahar National Park, inklusive Bandipur, Mudumalai helgedomarna i Karnataka och Tamil Nadu i området som gränsar till dessa i Kerala.


Men det är olyckligt att vissa överväganden har kommit i vägen för att integrera dessa tre områden. När detta är gjort kan det inte göras bättre ansträngningar för att bevara vilda liv och med det intresse som premiärministern har för detta hoppas man att det kommer att förverkligas. Även noshörningarna måste få en bättre affär än vad de får nu. Denuderingen i Himalaya-regionen och åtföljande översvämningar kräver ett internationellt program för vattendelarshantering med hjälp av alla angränsande länder - Pakistan, Nepal, Indien, Bangla Desh och Bhutan. En kontrollerad skogsbrukspolitik uppbackad av politisk vilja, med en långsiktig syn och inte en primitiv syn på skog, behövs idag. Vår skogspolitik bör därför resultera i att en stor del av resurserna allokeras till landsbygden, ett skogsplanteringsprogram som direkt gynnar den stora andelen av befolkningen.


Dessa kan skapa enorma sysselsättningsmöjligheter. Teknik och expertis saknas inte i vårt land för att hantera dessa utmaningar och för att tillhandahålla tydliga livsmiljöer, vatten och luft till vårt folk. Annars skulle vi inte kunna bevara våra resurser. Det sorgliga skådespelet med att röja stora delar av urskogar genom långa hyreskontrakt i länderna i Asien-Stillahavsområdet har lett till ett allvarligt bakslag i den ekologiska balansen och bristen på potentiella resurser. Man hoppas därför varmt att Indien kommer att gå vidare som ett av de ledande utvecklingsländerna, inte bara när det gäller att bevara utan också i den allsidiga utvecklingen av våra naturresurser. Skogsvård. Den mänskliga civilisationens och kulturens födelse och tillväxt har varit mycket intimt förknippad med skogarna.


Skogar har haft ett stort inflytande på människans tankesätt och sätt att leva. Till exempel är Veda och Upanishaderna, mänsklighetens äldsta kända religiösa, filosofiska och litterära monument, de direkta produkterna av skogslivet i det antika Indien. Aranyakas eller skogstexterna utgör en integrerad del av dessa äldsta testamenten om mänsklig visdom och filosofi. De kallas så eftersom de både komponerades och studerades i skogsbostäderna. De innehåller skogssiarnas, eremiternas och rishiernas kontemplation och meditation över Gud och själ. Många av de vediska gudarna är gudomliga naturkrafter. De har personifierats mycket vackert och poetiskt i psalmer och böner. I en mycket fascinerande psalm, som riktar sig till skogens ande, säger den vediska poeten:.


Prydd med doftande parfymer och hon behöver inte slita för sin mat. Moder till otämjda skogsdjur, skogens ande, jag hälsar dig! Förtroligheten med skogar har alltid varit en uppfriskande och uppiggande inflytande i mänskligt liv. Val av träd bör göras enligt lokala geografiska förhållanden. För utvecklingen av byar, städer och städer har skogsmarker röjts och denna process fortsätter till denna dag och orsakar förlust av skogstäcke. Detta bör kontrolleras och gröna bälten runt städer utvecklas. Det mesta av dagens jordbruksmark var en gång skogbevuxen och röjdes sedan för bruk av jordbruk; det har nått ett stadium där ytterligare röjning kommer att vara farligt för hela ekosystemet.


Enligt en uppskattning är cirka 40 miljoner kvm. km mark används för skiftande odling av miljoner stammar i världen. Förutom kommersiell styckning är oorganiserat bete också en av anledningarna. Det finns flera skogssjukdomar som orsakas av parasitsvampar, rost, mistelar, virus och nematoder som orsakar förstörelse av träd. Skogarna bör skyddas antingen genom användning av kemisk spray, antibiotika eller genom utveckling av sjukdomsresistenta stammar av träd. I allmänhet kapas träd för stockar och resten, inklusive stubbe, lemmar, grenar och löv etc. Ytterligare avfall förekommer vid sågverken. Därför finns det ett behov av att utnyttja detta avfallsmaterial. På liknande sätt kan skogar användas eller utvecklas som turistcentrum.


Detta är en bra metod för skogsvård. Kort sagt, bevarande av skogsresurser kan göras genom samarbete mellan regeringen, icke-statliga organisationer och allmänheten genom ett ordentligt förvaltningssystem. Uppsats 4. Nationellt skogsbruksåtgärdsprogram för skogsvård: NFAP identifierade fem inbördes relaterade grundläggande frågor som står inför skogsbrukets utveckling i Indien som utgör grunden för följande programstrukturer. Dessa inkluderar arbeten med skogsundersökning, avgränsning och kartläggning, inventering, bevarande av biologisk mångfald, förvaltning av skyddade områden, skydd mot tjuvjakt, intrång och brand och andra relaterade frågor.


Dessa omfattar främst forskning, förbättring av teknik, anrikningsplantering, mark- och vattenvård, föryngring, rehabilitering och beskogning, främst i befintliga skogar. Detta inkluderar program för att minska efterfrågan på skogar genom teknik för bevarande, kryddning, substitutioner och andra åtgärder för effektivt utnyttjande av skogsprodukter och även genom biomassaplantager. Dessa inkluderar utveckling av infrastruktur såsom byggnader, kommunikationer m.m. och förstärkning av personal inklusive HRD.


Detta nummer täcker också alla aspekter av kapacitetsuppbyggnad, skogspolitik och skogslagstiftning, offentlig skogsförvaltning och organisationsstruktur, forskning, planering och budgetering. Denna fråga inkluderar utvidgningen av skogsbruksprogrammet i alla typer av ödemarker och marginella jordbruksmarker. Det inkluderar också programmet för vissa plantageskogar genom återvinning av ödemarker, beskogning och främjande av agroskogsbruk. Uppsats 5. Skogsvårdsinitiativ som tagits upp av den indiska regeringen: Skogsbruk är ett samtidigt ämne i den indiska konstitutionen, som lyder under både central- och delstatsregeringarna. Indiens första skogspolitik uttalades i vilken fokuserade på kommersiell exploatering av timmer och gav vikt åt permanent odling.


Detta reviderades i och en ny skogspolitik erkände skogarnas skyddande roll och föreslog att en tredjedel av landets landyta skulle behållas under skog och trädtäcke. Det var bara genom att en förändring av politiken inträffade när Indiens regering antog National Forest Policy NFP, och erkände folkets rättigheter över skogar. Indiens regering förberedde med stöd från FN:s utvecklingsprogram UNDP och livsmedels- och jordbruksorganisationen FAO det nationella skogsbruksprogrammet NFAP.


Det är en omfattande arbetsplan för hållbar utveckling av skogar i Indien. Lagen om biologisk mångfald, , syftar till att skydda de biologiska resurserna i landet, och behandlar därmed skogsekologi i sin helhet. Det 73:e tillägget till den indiska konstitutionen, , gör det obligatoriskt för alla stater att decentralisera styrning genom en struktur i tre nivåer, dvs. staten, distriktet och lokala organ som kallas Panchayati Raj-institutioner. Bland de 29 funktioner som rekommenderas för decentralisering är tre avsedda för skogsbruk, dvs.

No comments:

Post a Comment