Friday, February 4, 2022

Uppsats om barnäktenskap

Uppsats om barnäktenskap



Barnäktenskap är mer utbrett bland människor som lever i fattigdom. Så att barnäktenskap kan undvikas. Akten antogs av Lord Irwin. Istället för västvärlden stöter vi på barnäktenskap i östländer och i länder som Pakistan, uppsats om barnäktenskap, vi får veta att åldern för barnäktenskap är 6 år. På grund av detta slutar de uppsats om barnäktenskap utbildning och ta jobb som inte ens lönar sig bra.





Postnavigering



Läs barnäktenskapsuppsats på engelska i ord. Lär dig mer om uppsats om barnäktenskap för elever i klass 1, 2, uppsats om barnäktenskap, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 och Barnäktenskap är en av de mest obegripliga frågor som det indiska samhället står inför. Tidigare brukade människor gifta sig med sina barn i mycket tidig ålder, vanligtvis vid 10 års ålder eller uppsats om barnäktenskap att knyta ett sådant band utan deras samtycke, uppsats om barnäktenskap. Barnäktenskap har funnits i det indiska systemet sedan urminnes tider och det finns olika orsaker bakom det inklusive analfabetism, fattigdom och traditionell vidskepelse. Barnäktenskap är dock ett oetiskt sätt att förknippa två personer som inte ens känner till livets verklighet. Indisk lag om barnäktenskap har reviderats många gånger och nu är den lägsta åldersgränsen för flickor 18 år och för pojkar 21 för att gifta sig lagligt.


Regeringen antog denna lag eftersom det fanns ett ökat antal fall av barnäktenskap i Indien. Tja, å andra sidan anstränger sig regeringen och folket för att få nationen att växa och blomstra och sedan finns det sådana saker som barnmisshandel och äktenskap som håller tillbaka vår nation och hindrar dess utveckling. Det finns många andra dåliga uppsats om barnäktenskap barnäktenskap, så Indiens regering och olika organisationer bör vidta åtgärder för att sprida medvetenhet om denna fråga för att helt kasta ut den ur systemet. Uppsats för barnomsorg. Uppsats om barns utveckling. Att få ett barn senare i livet. Din e-postadress kommer inte att publiceras. Söka efter:. Uppsats om barnäktenskap Läs uppsats om barnäktenskap på engelska i ord.


Uppsats om vikten av utbildning », uppsats om barnäktenskap. Lämna ett svar Avbryt svar Din e-postadress kommer inte att publiceras.





uppsats om fetma



Även om pojkars äktenskap beror på miniminivån för utbildning och militärtjänst, behöver flickor inte utbildas och familjens begränsade inkomst spenderas på utbildning av pojkar. Av denna anledning förlovas flickor direkt efter att de börjar gå in i tonåren och sedan gifter sig de. En av anledningarna som skiljer sig åt i de regioner där tidiga äktenskap är vanligast är de krig och naturkatastrofer som inträffar. Hungersnöden i Kenya, kriget och torkan i Afghanistan, tsunamin i Indonesien, liksom uppkomsten av tidiga äktenskap i naturkatastrofer framstår som effektiva händelser. Vissa äktenskap efter katastrof ses som en ekonomisk inkomsthandling, medan andra syftar till att skydda individer som lämnas ensamma efter katastrofen.


Valet av tidigt äktenskap för flickor är ett skyddsmål mot våldtäkter. Föräldrar tror också att att gifta sig med sina döttrar unga skyddar dem från våldtäkt, sexuell aktivitet före äktenskapet, oavsiktliga graviditeter och sexuellt överförbara infektioner, särskilt humant immunbristvirus HIV och AIDS. Forskning har visat motsatsen: äktenskap vid 20 års ålder är en riskfaktor för hiv-infektion hos flickor. Religion, kultur och civilrätt Även om den allmänna äktenskapsåldern i de flesta länder är 18 år, kan de flesta länder tillåta ungdomar under myndig ålder, eller till och med en person som är 16 år, med samtycke från deras föräldrar eller juridiska ombud , för att få ett dominerande äktenskap under exceptionella omständigheter enligt den turkiska civillagen.


I vissa länder räcker det inte med ett religiöst äktenskap och en civil vigsel. I det här fallet, även om den turkiska civillagen tillåter barn under 16 år att gifta sig genom att lyssna på dem tillsammans med juridiska ombud och vårdnadshavare, men dessa tidiga äktenskap legitimeras genom att förlita sig på religion och samhälle i de områden där minderåriga under 16 år är gifta. I själva verket är detta ett kulturellt problem som har kommit från det förflutna och som fortfarande fortsätter. Den kvinna som varit gift utan hennes samtycke och som är mor när det är dags gör inget uttalande om sin egen dotters framtid.


Det finns inget yttrande om barnets framtid. Som ett resultat av diskriminering skapad av ojämlikhet mellan könen, är det tänkt att flickor ska gifta sig utan att vara medvetna om sexualitet. Äktenskap i ung ålder tros vara lättare för mannen att lyda och anpassa sig till det nya hemmet. Manliga familjer vill också få en så ung brud som möjligt för att göra det lättare för dem att anpassa sig. Man tror att flickor kan skyddas från sexuella trakasserier och våld som kan uppstå när de sätts under skydd av en man så snart som möjligt. Dessutom ses det som en vanlig uppfattning att dessa äktenskap kommer att förhindra unga flickor från att bli gravida och bli gravida med det motsatta könet. I en studie genomförd i vårt land rapporterades det att tidiga äktenskap fick näring av traditionella metoder som att skydda kvinnans rykte, att överföra kvinnans ekonomiska börda till en annan och att vinna äktenskapets prestige för kvinnor och familj.


Barnäktenskap och lagen Turkisk lag Enligt artikel 10 i den turkiska civillagen numrerad , som reglerar de allmänna villkoren för handlingen av behörighet, har varje person som har befogenhet att särskilja och som inte är begränsad kapacitet att agera. Enligt artikel 11 med titeln tonåren 18 börjar tonåren med fyllningen av 18 års ålder. Äktenskapet gör personen mogen. Enligt artikel 12 i den turkiska civillagen kan en ålder av 15 år göras tillgänglig för domstolen med föräldrarnas samtycke. Den turkiska civillagen reglerar åldersfrågan, som är ett av villkoren för äktenskapstillstånd, i artikel Enligt denna får man eller kvinna inte gifta sig om de inte är sjutton år gamla. Domaren kan dock tillåta äktenskap mellan män eller kvinnor som har fyllt sexton år under exceptionella omständigheter och av en mycket viktig anledning.


Föräldern och pappan eller vårdnadshavaren kommer att höras innan beslutet fattas. Enligt första stycket i artikeln i den turkiska strafflagen är brottet sexuellt övergrepp mot barn under 15 år, oavsett om det är med eller utan samtycke, mellan tre år och åtta år; kommer att straffas. I vårt samhälle gifter familjer sig med flickor under femton år. Även om offret är sjutton och har ett formellt äktenskap med den anklagade, gäller ett arrangemang som liknar artikeln i den turkiska strafflagen nr. Därför går det inte att bli av med detta straff. I denna artikel, när ett inofficiellt äktenskap med ett barn över femton år definieras som ett självständigt brott, straffas inte den make som har sexuella relationer med det barnet om inte klagomålet görs.


Varför är det viktigt för länder att ange 18 som laglig lägsta ålder för äktenskap? En minimiålder för lag är ett viktigt sätt för pojkar och flickor att skydda dem från att vara redo för äktenskap. Den förnekar hennes grundläggande rättigheter att varje person har rätt att inkludera rätten till utbildning, rätten till vila och fritid och rätten till skydd mot sexuella övergrepp och exploatering. När flickor gifter sig unga tvingas de ta på sig hushållsansvar. Detta berövar dem en chans att utbilda och stärka sig själva. De förblir beroende av sina manliga motsvarigheter under hela livet. Den mest fysiologiskt och psykologiskt dränerande situationen för en ung flicka är om hon blir tidigt moderskap.


Det har visat sig att flickor under 15 år som föder barn löper fem gånger större risk att dö under förlossningen än de som är över 15 år. Detta sätter moderns och barnets hälsa i allvarlig fara. Det har gjorts fler studier om hur barnäktenskap påverkar unga flickor och mycket få om hur det plågar unga pojkar. Två huvudsakliga negativa effekter av barnäktenskap på pojkar är dock relaterade till utbildning och fattigdom. Så fort pojkar gifter sig belastas de med ansvaret att försörja sin nya familj. På grund av detta slutar de sin utbildning och tar jobb som inte ens betalar bra.


Detta beter sig som en ond cirkel av fattigdom. Efter att ha insett den svåra situationen för unga brudar och brudgummar, publicerade Indiens regering The Prohibition of Child Marriage Act under året. Enligt denna lag är den lagliga åldern för att gifta sig 21 för män och 18 för kvinnor. Om en vuxen hittas gifta sig med en flicka under 18 år kommer han att straffas hårt. I de fall två minderåriga barn är tvångsgifta, faller straffet på deras föräldrar eller vårdnadshavare. Straffet inkluderar böter upp till Rs.


För att stoppa denna praxis med tvångsäktenskap bör inte bara flickor, utan även deras föräldrar göras medvetna om de negativa konsekvenser som barnäktenskap för med sig. Föräldrarnas tankesätt att en dotter är en belastning för familjen behöver ändras. Detta tänkesätt har en mycket negativ inverkan på flickans självkänsla. Flickor bör uppmuntras att göra sig läskunniga och självständiga. De bör ges möjlighet att få makt och leva livet på sina egna villkor. I många länder där barnäktenskap är utbredda dämpas kvinnors röst och åsikter.

No comments:

Post a Comment