Monday, February 28, 2022

Uppsats om etik på arbetsplatsen

Uppsats om etik på arbetsplatsen



Och vilka rättigheter är relevanta? Välj en referensstil:. Den fjärde intressenten i detta fall är ledningen för hotellet. Det är också viktigt att ha problemlösningsförmåga. Alkohol är det mest missbrukade ämnet och när de anställda bär alkohol till arbetsplatser eller använder på arbetsplatsen väcker det allvarliga etiska frågor. Följande uppsats utforskar moralens idéer, uppsats om etik på arbetsplatsen, etik och lagar, med särskilt fokus på affärsetik.





Etik och tillsyn i vårt samhälle



Glöm hela natten och hitta lite skrivinspiration med våra kostnadsfria essäprover om vilket ämne som helst. Det är dags för dig att spika dina betyg! Etik på arbetsplatsen består vanligtvis av uppförandekoder som definierar arten av den etiska kultur som företagsorganisationen vill främja och upprätthålla. Även om det inte finns någon enskild uppsättning etik som fungerar för varje organisatorisk enhet, finns det vissa kärnelement som är lämpliga för dem uppsats om etik på arbetsplatsen respekt, rättvisa, ärlighet, integritet och omtanke om den andra, oavsett om det är en annan anställd, samhället i uppsats om etik på arbetsplatsen verksamheten fungerar, miljön och utåt till ekonomin.


Behöver en unik uppsats om "Etik på arbetsplatsen"? Rhoden, N. Etik på arbetsplatsen. I denna internetartikel, Uppsats om etik på arbetsplatsen poängterar först att personlig etik och professionell etik inte har några märkbara skillnader mellan dem. Etik, hävdar hon, är etik, oavsett var man befinner sig, uppsats om etik på arbetsplatsen. Hon refererar sedan till information från Ethics Resource Center, en ideell oberoende organisation som finns för att främja etiska affärsmetoder. ERC hjälper chefer och andra ledare genom att hjälpa till att identifiera etiska risker som är inneboende i deras verksamheter och visa dem ett sätt att upprätta lämpliga, högre etiska standarder för deras verksamhet.


Denna källa börjar definiera arbetsplatsens etik, och förhållandet mellan etik och arbetsplatsen och chefernas förmåga att hantera etiska risker. Kerns, C. Skapa och upprätthålla en etisk arbetsplatskultur. Graziado Business Review, Vol. I denna vetenskapliga, uppsats om etik på arbetsplatsen, kollegialt granskad tidskriftsartikel, förklarar Kerns först och främst att etik handlar om beteende. Det handlar, när man står inför ett svårt beslut eller val, om att göra rätt sak, som kulturellt definierats i den västerländska kulturen, det betyder att främja andras intressen, respekt, integritet, ärlighet, rättvisa och så vidare i våra mänskliga relationer. Dessa värderingar hjälper människor i företag att utveckla lämpliga attityder som speglar dessa värderingar, vilket resulterar i en värdedriven beteendekedja som är etisk, uppsats om etik på arbetsplatsen.


Dessa värderingar måste, för att vara meningsfulla, resultera i ett beteende som är praktiskt och rimligt. Denna källa fortsätter att definiera arbetsplatsens etik och hur de är relaterade till en etisk arbetsplatskultur och de värderingar som driver den kulturen. Etikresurscenter. Denna undersökning, som är gjord av uppsats om etik på arbetsplatsen ideell organisation som är engagerad i undervisning om etiskt beteende för företag, diskuterar resultaten av National Business Ethics Survey. Författarna förklarar det på alla arbetsplatser, ledare eller chefer, uppsats om etik på arbetsplatsen, kontrollera beteendet hos människorna inom organisationen genom att bestämma vem som anställs, vem som behålls, vem som får sparken eller vem som befordras.


De förstår hur saker verkligen går till. Och, hävdar författaren, det är kärnan i den etiska kulturen i näringslivet. De flesta forskare och andra är överens om att för att vara framgångsrik på lång sikt måste en organisation utveckla en etisk kultur, men en som är konsekvent för alla. National Academy of Engineering, uppsats om etik på arbetsplatsen. Vikten av etiskt beteende på arbetsplatsen. Etikkontoret på Texas Instruments Corporation. Den här artikeln, som kommer från etikkontoret för ett stort nationellt företag, är en serie råd från The Ethics Office på Texas Instruments Corporation. Råden skrevs av antingen Glenn Coleman, chef för etikkommunikation och utbildning, eller Carl Skooglund, Texas Instruments etikdirektör.


Den här artikeln fortsätter att förklara vikten av att ha en etisk kultur i verksamheten, eftersom det bidrar till organisationens hälsa och till dess rykte. Baker, T. Främja etiskt beteende och organisatoriskt medborgarskapsbeteenden: Inflytandet av företagsetiska värderingar. Journal of Business Research, Vol. Denna studie, publicerad i en högt ansedd affärstidskrift, undersökte resultaten av etiskt beteende i arbetsorganisationer i termer av en modell av föregångare, såsom företagsetiska värderingar, organisatorisk rättvisa och organisatoriskt engagemang. Resultaten av studien indikerade att de data som erhållits från undersökningen passade mycket väl in i modellen av antecedent, uppsats om etik på arbetsplatsen.


Författarna menar att det finns viktiga implikationer för chefer, och de pekar på behovet av framtida forskning inom detta område. Olympiska lektioner för företag: Misslyckande kan bygga motståndskraft. Affärsetik. Människor som drivs av, eller företag som drivs av, förväntningar som antingen implicit eller explicit säger till alla att inga misstag görs eller kan göras uppmuntrar människor att dölja de misstag de gör, ibland katastrofalt. Misslyckande, enligt författaren, kan hjälpa människor att vara mer ärliga om det arbete de gör och mer ärliga mot sig själva om vem de är när de gör det arbetet. Ett etiskt ramverk, för att vara äkta och effektivt, måste vara konsekvent både internt och externt.


Varför inte göra ett unikt papper åt dig? Använd kod: ANPASSAD Hoppa till innehåll Glöm hela natten och hitta lite skrivinspiration med våra kostnadsfria uppsatsprover om vilket ämne som helst. Söka efter:. Beställ nu. Gör min uppsats Använd kod: CUSTOM20 Koden kopierad! Använd den i kassan.





Uppsatsformat för 5 stycken



Etik är viktigt på arbetsplatsen eftersom en tuff etisk kod ger en icke-hotande miljö med hög arbetsmoral. Jag tror att de egenskaper och egenskaper som behövs för att en bra ledare ska bli framgångsrik är förmågan att delegera, kommunicera, inspirera, motivera och stödja. Det finns många andra egenskaper och egenskaper som också är kopplade till att vara en bra ledare, men de som jag har listat ovan har hjälpt mig personligen att utvecklas som krubba och kollega gentemot mina medarbetare. Som ledare bör du ha förmågan att delegera. Du är en nyckelkomponent för att hålla struktur inom organisationen, med förmågan att delegera gör det möjligt för dig att lösa och gå vidare med problem och bibehålla produktiviteten.


I samband med delegering är kommunikation också en mycket viktig egenskap för en ledare att ha. Hemsida Etik på arbetsplatsen uppsats. Etik på arbetsplatsen Uppsats Bra uppsatser. Öppna dokument. Uppsatsprov Kontrollera skrivkvalitet. Etik på arbetsplatsen är en mycket viktig sak att ha. Utan en känsla av etik på arbetsplatsen finns det många saker som kan gå fel. Du kan till och med förlora ett jobb på grund av bristande etik, eller andra konsekvenser kan upplevas på grund av bristande omsorg eller moral. Arbetsplatsen är en plats där du ska visa respekt och värdighet, och en djupare känsla för etik är mycket viktig för att upprätthålla dessa sinnen av moral.


Arbetsplatsetik, som inkluderar sådant som beteende, integritet, engagemang, lagarbete och andra saker, är viktiga, om det inte krävs, på de flesta arbetsplatser och kan bidra till att förbättra prestation och moral för arbetare och arbetsgivare. Beteende definieras som det sätt på vilket man agerar eller uppträder, särskilt … visa mer innehåll… Lagarbete är nyckeln i många situationer på en arbetsplats. Utan det skulle många uppgifter inte kunna utföras och effektiviteten skulle minska långt. Utan samarbete kunde dock inga två eller flera personer få något gjort, eller skulle åtminstone göra det mycket dåligt. När du är en del av en arbetsplats som består av mer än dig själv kommer du oundvikligen att arbeta med andra. Till och med VD:n på ett företag måste då och då träffa och arbeta med andra. Så lagarbete är en viktig del av din etik i en arbetsmiljö och bör vara lätt tillgänglig för dig med ett ögonblicks varsel.


Utan det kommer du säkert inte att komma bra överens med andra eller ha en mycket lycklig karriär. Engagemang, lagarbete, integritet och ditt beteende är förvisso mycket viktiga faktorer inom arbetsplatsens etik; men de är inte de enda som utgör det. Det finns många principer som du bör visa när du är i en arbetsmiljö, men jag tror att jag har täckt många av de viktigaste. Kom bara ihåg att du måste visa ett bra beteende, vara engagerad i ditt jobb och din arbetsgivare, arbeta bra med andra och alltid vara ärlig och moraliskt sund. Om du står fast vid dessa principer kommer du säkerligen att visa god arbetsetik och bli omtyckt av omgivningen. Få tillgång till.


Bättre uppsatser. Etik och tillsyn i vårt samhälle Ord 3 Sidor 4 Citerade verk. Etik och tillsyn i vårt samhälle. Läs mer. Etik: Etik och etik på arbetsplatsen Ord 3 sidor. Etik: Etik och etik på arbetsplatsen. Bra uppsatser. Vikten av ledning i megavärlden Ord 3 sidor. Vikten av ledning i megavärlden. Etiska regler på arbetsplatsen ord 3 sidor. Etiska regler på arbetsplatsen. Human Resource Management Ord 2 sidor 4 citerade verk. Personalavdelning. Tillfredsställande uppsatser. Organisationsetik Problemlösning Pappersord 4 sidor. Organisationsetisk problemlösningsdokument. Etik på arbetsplatsen Fallstudie Ord 3 sidor. Etik på arbetsplatsen Fallstudie. Företagsledning Beslut Ord 2 Sidor 1 Arbeten Citerade.


Företagsledningsbeslut. Barry, V. Moraliska frågor i näringslivet 12:e upplagan. Wadsworth: Cenage Learning. Bredeson, D. Etik på arbetsplatsen 3:e uppl. New York: Cengage Learning. Johnson, C. Etik på arbetsplatsen: verktyg och taktik för organisatorisk transformation. London: Sage Publications. Behöver ett skräddarsytt uppsatsprov skrivet från grunden av en professionell specifikt för dig? certifierade skribenter online. Etiska frågor på arbetsplatsen. Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter kommer vi att anta att du godkänner vår policy för cookies. Läs mer. Vi kommer att skriva en skräddarsydd uppsats om etiska frågor på arbetsplatsen specifikt för dig! Den här uppsatsen om Workplace Ethical Issues skrevs och skickades in av din studiekamrat.


Du är fri att använda den för forskning och referensändamål för att skriva din egen uppsats; du måste dock citera det i enlighet med detta. Begäran om borttagning. Om du är upphovsrättsinnehavaren till denna tidning och inte längre vill ha ditt arbete publicerat på IvyPanda. Google och Ethics Motorola Mobility Holdings. Uppförandekoder inom telekommunikationsindustrin. FÅ SKRIVHJÄLP. Citera denna tidning. Välj en referensstil:. Kopiera till Urklipp Kopierat! APA-6 MLA-8 Chicago N-B Chicago A-D Harvard. Referens till IvyPanda. Arbete som citeras "Etiska frågor på arbetsplatsen. Bibliografi IvyPanda. Referenser IvyPanda.

No comments:

Post a Comment