Friday, March 18, 2022

Uppsats om logiska felslut

Uppsats om logiska felslut



Fallacy 5: Halt backe, logiska villfarelser uppsats. Avbryt Skicka. Under VM blev en bläckfisk vid namn Paul populär eftersom den förmodligen kunde förutsäga resultatet av matcherna inför avspark. Vapenkontrolllagar har aldrig kunnat förhindra brottslingar från att använda vapen medan de begår brott eftersom brottslingar inte respekterar lagarna. Men alla logiska villfarelser uppsats dessa argument är irrelevanta för huvudämnet, vilka är kommer förordningen att bidra till att minska antalet spädbarnsrökare och om det finns ett bättre sätt att minska rökningen bland dem.





1. Vädja till rädsla



Kritiskt tänkande är faktiskt en sinnesprocess som involverar många färdigheter, inklusive observation, logiska villfarelser uppsats, analysera, resonera, logiska villfarelser uppsats, och utvärdera. Därför kan alla påståenden analyseras kritiskt och granskas enligt logik. Så länge som logik har ett nära samband med kritiskt tänkande, har dess tekniker betydande betydelse för kritiskt tänkande teori och praktik. Att till exempel undersöka logiska felaktigheter är mycket användbart för kritiska tänkare, eftersom det hjälper till att förstå de mest distribuerade fel logiska kedjorna i mänskligt sinne. Logiska misstag varierar kraftigt beroende på kategorier, typer och struktur, logiska villfarelser uppsats.


Det finns ett femtiotal logiska misstag Gula men det är möjligt att urskilja de mest populära av dem. Så länge människor ofta gör liknande misstag många gånger, kan de mest utbredda av dem fungera som demonstrativa exempel som ska undersökas. Att lära oss populära logiska misstag kan därför föra oss närmare förståelse av resonemang och logik, och därmed bemästra kritiskt tänkande. En av de mest använda typerna av villfarelser är generaliseringsfel, logiska villfarelser uppsats, relaterad till induktiv kategori av misstag. Generalisering med enkla termer innebär att uttala sig om populationen endast baserat på ett fåtal stickprov. Den vanliga logiska strukturen för generalisering är:.


A tillhör grupp X och är Y; B tillhör också grupp X och är också Y; Därför är alla från grupp X Y. Denna generalisering är felaktig logiska villfarelser uppsats omöjligt att göra en korrekt bedömning av gruppens attribut baserat på attributen hos flera prover av denna grupp. Premissen om urvalsattribut följer inte nödvändigtvis av slutsatsen om populationsattribut. Exempel på felaktig generalisering kan vara följande misstag:. Susan A från min klass X misslyckades med logikprov Y ; John A från min klass X misslyckades med logikprov Y också; Således misslyckades alla från min klass X logikprov Y. Naturligtvis är det inte korrekt att dra sådana slutsatser, men många människor betraktar undermedvetet generalisering som ett giltigt logikpåstående och använder det ofta.


Mycket populär typ av generalisering är ett partiskt urval, felaktigt övervägande typiskt för hela befolkningen. Till exempel: Alla ryssar dricker vodka hela tiden, för att jag kände få ryssar som drack vodka hela tiden eller för att många säger det. En annan felaktighet som är ganska spridd är så kallad Irrelevant Conclusion. Denna felslutning kallas ofta med sitt grekiska namn Ignoratio Elenchi, logiska villfarelser uppsats. Den tillhör gruppen av informella relevansfel som oftast ger fel i resonemang. I allmänhet presenterar denna felslutning ett argument som kan vara giltigt i sig, men det bevisar premissen som inte är logiskt relaterad till slutsatsen.


Dess struktur är:. A är X, därför antyder det Y; Y har ett attribut B; A har alltså ett attribut B. Det finns två vanligaste irrelevanta slutsatser Uppsats om logiska felslut Sill och Tu Quoque. De är ganska lika och presenterar avledda argument eller förändrade verkliga problem. För att göra det mer demonstrativt, låt oss se ett exempel på röd sill som är mycket distribuerad i olika annonser:. A är en tandkräm som Xit antyder logiska villfarelser uppsats tänder Y ; Rengöring av tänder Y är nödvändig för hälsan B ; Därför är tandkräm A nödvändig för hälsa B.


Det andra påståendet är sant, men det leder inte nödvändigtvis till en sådan slutsats som inte relaterar till det första påståendet. Det finns en annan typ av logisk felslutning som mycket ofta används i olika situationer. Detta är en komponent felslutning och innebär ett uttalande som är baserat på två alternativa punkter som erbjuds om en fråga, vanligtvis motsatta punkter som bara alternativ som finns, medan situationen har andra alternativ. Det ser ut så här:. Det finns Uppsats om logiska felslut Det finns B; Det är antingen A eller B. Denna felaktighet kommer från missbruk av logisk operator eller, och är snarare distribuerad i vår kommunikation.


Vår historia har många exempel när falska dilemman användes i kommunikation. Men i detta speciella fall framfördes det ogiltiga argumentet inte medvetet, utan orsakades av en känslomässig vädjan för att betona betydelsen av situationen. Logiska felaktigheter är utbredda i mänsklig kommunikation, och att studera felaktigheter är lika viktigt som att studera giltiga argument. Logisk vetenskap kopplar samman med kritiskt tänkande väl; därför spelar inlärning av logiska felslut en viktig roll för att bemästra kritiskt tänkande. Därför hjälper tillämpningen av felaktigheter i beslutsfattande att få erfarenhet av kritiskt tänkande.


Förmodligen behöver du professionell hjälp från akademiska skribenter? Den vanliga logiska strukturen för generalisering är: A tillhör grupp X och är Y; B tillhör också grupp X och är också Y; Därför är alla från grupp X Y. Exempel på felaktig generalisering kan vara följande misstag: Susan A från min klass X misslyckades med logikprov Y ; John A från min klass X misslyckades med logikprov Y också; Således misslyckades alla från min klass X logikprov Y. Dess struktur är: A är X, därför innebär det Y; Y har ett attribut B; A har alltså ett attribut B. För att göra det mer demonstrativt, låt oss se ett exempel på röd sill som är väldigt spridd i olika annonser: A är en tandkräm Xlogiska villfarelser uppsats, det innebär rengöring av tänder Y ; Rengöring av tänder Y är nödvändig för hälsan B ; Därför är tandkräm A nödvändigt logiska villfarelser uppsats hälsa B.


Det ser ut så här: Det finns A; Det finns B; Det är antingen A eller B. Bibliografi Gula, R. Nonsens: A Handbook of Logical Fallacies. Axios Press. Clark, T, logiska villfarelser uppsats. 10 januari, belöningar är dåliga... okej..? Uppsats om logiska felslut 25 november, logiska villfarelser uppsats, Clinton, W, logiska villfarelser uppsats. 20 februari, The American Presidency Project. Hämtad 26 november, 6 november, Du är antingen med oss ​​eller emot oss. Kabelnyhetsnätverk. Hämtad 27 november, nästa inlägg Nästa Steve Jobs Ledarskapsuppsats.





snabbmat argumenterande uppsats



Dessutom kan individer som kommunicerar med olika synvinklar eller passion vara mycket mottagliga för att använda dålig logik Woodard et al, , p. Varje idé som inte skapas med i grunden sunda principer kommer att fyllas med lager och underlager av felaktigheter, inkonsekvenser och halvsanningar. Som samma missvisande, idéer används för att skapa andra, systemet med små logiska brister förenar, multiplicerar och skapar stora skillnader mellan bevisbara fakta och tydliga felaktigheter. En grundläggande grupp av obestridliga sanningar måste skapas för att underlätta utvecklingen av verkligt korrekta, konsekventa och tillfredsställande idéer i kunskapsvärlden.


Utan en sådan grupp skulle de enda tänkbara sanningarna vara de som alltid kan motbevisas via gissningar eller hycklande skepsis. Vi litar på minnet för att bekanta oss med fortsättningen och utövandet av denna följd av uppfattningar. Det är här metakognitionen kommer in. Människor måste vara metakognistana, det vill säga de måste inse att de aldrig skulle kunna veta allt möjligt. Att söka efter svar är meningslöst. Missförstånd som involverar obefogade antaganden När man debatterar är det viktigt att föra ett välgrundat argument. Debatter bygger på argument. Ett giltigt argument stödjer ett påstående genom att tillhandahålla bevis eller skäl, vanligtvis i form av premisser.


Många misstag kan göras när man argumenterar, till exempel en felaktighet. Många forskare debatterar om definitionen av ett felslut, eftersom det är tvetydigt i sig. Det har gjorts otaliga misstag och fel från en persons omdöme eller individuella övertygelser. Folk kan säga att det finns tillfällen då saker och ting måste motiveras eller inte. Jag tror att Hume på ett adekvat sätt har skjutit ner dessa argument med relationerna mellan idéer och sakliga metoder som han diskuterade. Han sa vad som var lämpligt att förklaras ytterligare och de saker som är uppenbara och som skulle bli repetitiva om de undersöktes för långt. Detta argument som Hume tar upp kommer att fortsätta att vara en kontroversiell fråga som kommer att diskuteras i framtiden. Utlämnat till våra egna laster innebär vårt naturliga sätt att tänka partiska, oinformerade och fördomsfulla tankar.


Dessa sätt att tänka kan vara kostsamma både ekonomiskt och påverka livskvaliteten. Kritiskt tänkande är en konst, att analysera och utvärdera tankar med sikte på förbättring. Som ett resultat kommer kritiskt tänkande att hjälpa till att formulera tydliga och exakta tankar och väcka viktiga frågor och realistiska lösningar. De som använder kritiskt tänkande regelbundet hänvisar bara till relevant information och använder abstrakta idéer för att tolka informationen. Detta dilemma överklagas ibland som en premiss i ett argument för påståendet att det är irrationellt att acceptera varje element i en inkonsekvent uppsättning.


Enligt detta argument, eftersom våra rationella acceptanser är stängda under logiska konsekvenser, måste det vara irrationellt att acceptera inkonsekventa uppsättningar. Versioner av detta argument har nyligen erbjudits av Ryan och Evnine. Den föregående typen av argummitten på papper-konjunktion är minst lika informativ som dess minst informativa konjunkt kommer att tillåta oss att konstruera en inkonsekvent uppsättning vars element är både mycket informativt och mycket troligt.


Dordrecht: Springer, behöver ett anpassat analytiskt uppsatsprov skrivet från grunden av en professionell specifikt för dig? certifierade skribenter online. Logiska felslut och Toulmin-analysexempeluppsats. Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter kommer vi att anta att du godkänner vår policy för cookies. Läs mer. Vi kommer att skriva en skräddarsydd uppsats om logiska felslut och Toulmin-analysexempeluppsats specifikt för dig! Inte säker på om du själv kan skriva en uppsats om logiska felslut och Toulmin analysexempeluppsats?


Denna analytiska uppsats om logiska felslut och Toulmin-analys skrevs och skickades in av din studiekamrat. Du är fri att använda den för forskning och referensändamål för att skriva din egen uppsats; du måste dock citera det i enlighet med detta. Begäran om borttagning. Om du är upphovsrättsinnehavaren till denna tidning och inte längre vill ha ditt arbete publicerat på IvyPanda. Arizona Immigration Law Reform TSA och implementeringen av kroppsskannrar på flygplatser. FÅ SKRIVHJÄLP. Citera denna tidning. Välj en referensstil:. Kopiera till Urklipp Kopierat! APA-6 MLA-8 Chicago N-B Chicago A-D Harvard. Referens till IvyPanda. Arbete som citeras "Logiska felslut och Toulmin-analysexempeluppsats. Bibliografi IvyPanda. Referenser IvyPanda. Fler relaterade tidningar. Men jag skulle vilja ge ett exempel när vädjan till myndighet är en felaktighet.


Till exempel säger USA:s president att terrorismen är det största hotet mot det amerikanska folket. Vi kan antingen acceptera eller avvisa detta påstående. Det beror på hur vi tror på presidentens auktoritet i det givna området. Nästa missförstånd är relaterade till misstag av presumtion som uppstår när ett argument är baserat på ett påstående som antas vara sant men det är falskt eller tvivelaktigt. Red Herring är ett felslut där ett irrelevant ämne introduceras för att avleda uppmärksamheten från argumentet eller verkliga frågor. Den irrelevanta informationen presenteras på ett sådant sätt att det låter som att det är relevant för det verkliga ämnet, men i själva verket är det inte.


Ämnet för frågan är till exempel den nya förordningen för att minska rökning bland tonåringar. Den ene talaren kan hävda att det redan finns för många regleringar och att skatterna är för höga. En annan kan hävda att när han börjar röka var han bara 16 år gammal och att många hans vänner också rökte. Men alla dessa argument är irrelevanta för huvudämnet, vilka är kommer förordningen att bidra till att minska antalet spädbarnsrökare och om det finns ett bättre sätt att minska rökningen bland dem. Slippery Slope är ett felslut där en person hävdar att en händelse oundvikligen följer av en annan utan argument för ett sådant påstående.


Till exempel, om en person blir av med jobbet, genom en gradvis serie små steg genom att göra slut med sin make, gräla med sina vänner och börja dricka, kommer han så småningom att begå brottet och hamna i ett fängelse också. Hastig generalisering är ett misstag där slutsatsen bygger på otillräckliga argument. Eller en annan person hävdar att i Ryssland gillar de flesta att dricka vodka, eftersom alla hans vänner från Ryssland dricker det. I dessa exempel gjordes generaliseringar på grundval av få bevis: flera dagar i San Diego och några vänner från Ryssland. Dessa bevis ger en otillräcklig grund för de slutsatser de används för att stödja. Falskt dilemma uppstår när personen underlåter att överväga alla rimliga alternativ.


Eller helt enkelt presenterar färre alternativ än vad det egentligen finns. Personen väljer till exempel att gå på disco eller på restaurangen på kvällen. Och han presenterar det som ett dilemma för honom.

No comments:

Post a Comment